Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

HIF:s Europa-fiasko - utspelat på hemmaplan

Nästa

Avbryt
Försök igen

Helsingborg är borta från spel i Europa league efter förlust med 1-3 (0-2) mot Standard Liège i den avgörande matchen i kvalet.

Helsingborg är borta från spel i Europa league efter förlust med 1-3 (0-2) mot Standard Liège i den avgörande matchen i gruppkvalet.
Matchen på Olympia, där endast 6 656 hade bänkat sig, dog med två belgiska mål på tjugo minuter.
Helsingborg var tvingat att göra fyra efter pausen för att nå gruppspelet. En omöjlig uppgift mot en motståndare som var klassen bättre.

-Bättre i stort sett allt, de var steget före och hade mer klass än vi. Jag kände inte igen mig själv eller någon annan, sade Erik Sundin.
Som sköt ribba ut i den 55.e minuten.

Fem minuter senare sköt Rasmus Jönsson 1-2 på straff. Lite glöd tändes men den släcktes av Kanus nickmål till 3-1 för Standard Liège.
HIF startade med Simon Thern och Erik Sundin i anfallet och Rasmus Jönsson var yttermittfältare. Trion hade det svårt.
Och det hade hela laget HIF.

-Vi kom inte upp i den nivå som behövdes, inte jag heller. Men det är svårt att säga varför så här direkt efteråt, sade Rasmus Jönsson.

Matchen var mållös till den 14:e minuten.
Då fick May Mahlangu en tryckare i mittcirkeln, Standard Lièges mittfältsdynamo Franck Berrier tog bollen och spelade fram Leye Mbaye som chippade bollen över utrusande Pär Hansson.
Med 1-0 hemma i Liège i ryggen var belgarna i det läget klara för gruppspelet i Europa league.

-Luften gick ur oss redan då. Men i tio möten med dem hade vi vunnit hälften. Nu åkte vi dit, det var dålig tajming, sade Christoffer Andersson.

Och det blev värre. Standard fick en frispark och den sköt Franck Berrier direkt i mål, 2-0 i den 35:e minuten. Skottet var menat som ett inlägg, men bollen for över försvar och målvakt och dök in vid bortre stolpen. Ett billigt mål.
Belgarna var stora, starka och effektiva. En riktig målchans före pausen, men två mål.
Rasmus Jönsson kände skillnaden i tempo och fysik:

-För att ha chansen måste vi upp några snäpp till. Alla i Standard är skickliga, det här var ett steg högre än allsvenskan.

Det var en tung torsdagskväll på Olympia för HIF. Tre hemmamatcher i Europagruppspelet i höst försvann, och en massa miljoner nådde aldrig klubbkassan.

Publicerad 2011-08-26 kl 00:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons