Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

HJK lägger över pressen på Blåvitt: "De är favoriter"

Foto: TT

Mika Lehkosuo hyllar de danska yttermittfältarna, de framstormande ytterbackarna och de målfarliga anfallarna. Ja, i princip allt kring IFK Göteborg.
- Självklart är de favoriter, säger HJK-tränaren inför kvällens Europa League-kval.

HJK Helsingfors har landat på svensk mark. Efter en lugn onsdagsträning på Gamla Ullevi blir det allvar i kväll när laget Europa League-kvalar mot IFK Göteborg.

En svårare uppgift än Atlantas (Litauen) och Beroe (Bulgarien) som de har mött i de första två omgångarna.

- IFK är ett hårt jobbande lag. Bra på att försvara och snabba när de anfaller. De har kreativa danska yttrar, offensiva ytterbackar, anfallare som kan göra mål... Vad nämnde jag inte? Det är ett stabilt lag, säger tränaren Mika Lehkosuo.

Vilka är favoriter?
- IFK! Men vi har en chans och siktar på nästa runda.

- De kommer pressa högt och anfalla direkt, men vi är redo att försvara oss. Samtidigt ger det oss också bra chanser till omställningar vilket är vår styrka. Allt ser bra ut.

Förutom då de tunga avbräck som laget har tvingats brottas med. Taye Taiwo och Nnamdi Oduamadi är skadade och kommer inte till spel.

- Boman (Mikael) spelar väl inte för IFK? Alla saknar någon. Det lönar sig inte att prata om de spelarna. Vi har ett lag här och vi fokuserar på dem, säger Mika Lehkosuo.

En annan av HJK:s spelare, vid sidan om Taiwo och Oduamadi, som har varit i fokus under det senaste dygnet är Mohamed "Medo" Kamara. Den centrala mittfältaren försov sig, missade flyget till Göteborg och anlände inte förrän senare på onsdagseftermiddagen.

- Sånt händer. Det påverkade inte så mycket. Kanske är han mer utvilad nu, säger Mika Lehkosuo som inte kommer straffa 28-åringen.

- Det är straff nog att behöva läsa i media om att han har försovit sig och missat planet.

Vad är ett bra resultat för er i Göteborg med tanke på ert starka hemmafacit?
- Att göra mål på bortaplan är viktigt. 1-1 eller 1-0 till oss hade varit perfekt. Men vad som än händer är det bara första halvlek och 90 minuter återstår i Helsingfors.

Publicerad 2016-07-28 kl 07:00
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER