Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Hotet mot Isaksson - landslagskompisen Berg: "Han är extremt giftig"

Det vimlar av heta svenskmatcher när Europa League avgörs. Hotet mot Andreas Isaksson: kompisen Marcus Berg.
- Hans löpningar blir riktigt farliga, säger målvakten till fotbollskanalen.se.

På torsdagen lottades 16-delsfinalerna inför turneringens slutskede. Kennedy Bakircioglus Ajax ställs mot bjässen Juventus, Mattias Bjärsmyr får ta sig an Francesco Totti och Roma – men mest blågul touch har Hamburg mot PSV Eindhoven.

- Det är förstås kul för mig och Ola (Toivonen) att möta en annan spelare från Sverige. Marcus Berg är en riktig duktig anfallare och avslutare som vi verkligen måste se upp med, säger Andreas Isaksson.

Hans holländska lag jagar serieledning, två poäng bakom Twente som varit suveräna hela säsongen. Hamburg ligger sexa i Bundesliga men har också häng på toppen.

- De kommer att vara med där uppe hela vägen, tror jag. Tyska ligan är en av de starkaste i världen och vi har full respekt för Hamburg, säger Isaksson.

Särskilt är det förstås just Berg han oroar sig för. Den resterande delen av truppen känner keepern inte till lika bra.

- Fortfarande finns gott om tid att förbereda sig. Men hur Marcus agerar på planen vet jag ju redan. Det är en mycket rörlig forward som alltid vill hota i djupled. Väl inne i boxen visar han ett enormt målsinne, säger Isaksson.

Även Ola Toivonen är extra laddad inför bataljen, där den första ronden är schemalagd till 18 februari.

- Han och Marcus är ju riktigt nära vänner, redan från barndomen. Klart att det känns skoj för båda, säger Isaksson.

Frågan är dock om inte Berg borde hysa lika stor ängslan inför Isaksson som vice versa. Med fyra raka hållna nollor i bagaget går det mesta målvaktens väg just nu.

- Spelet stämmer bättre för hela laget. Förra säsongen var vi inte något vidare. Det blev många toppar och dalar. Men nu fungerar försvaret och även anfallet som det ska. Vi gör mycket mål och släpper in färre. Då blir det enklare för mig också, säger Isaksson.

Publicerad 2009-12-20 kl 14:22
Annons
Annons
Annons