POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
14v

Humoristiska svaret till MFF efter spottloskorna: ”Tio livvakter skyddar mig – och har bett om paraply på sidlinjen”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. I det första mötet fick Joachim Thomassen enligt honom själv ta emot spottloskor från MFF-supportrar.
Under returmötet hoppas han slippa samma behandling.
- Jag har tio livvakter på planen som skyddar mig, och jag har bett om paraply på sidlinjen, säger med ett leende.

I morgon är det Europa League-match mellan Malmö FF och Sarpsborg, och på presskonferensen inför matchen var både huvudtränaren Geir Bakke och spelaren Joachim Thomassen på kaxigt, ödmjukt, och humoristiskt humör. 

En av de stora punkterna efter förra matchen var när Thomassen sa att MFF-supportrarna spottade mot honom när han skulle ta långa inkast. Thomassen fick en fråga vad han trodde att det skulle bli för bemötande den här gången. 

- Jag har tio livvakter på planen som skyddar mig, och jag har bett om paraply på sidlinjen så det ska väl gå bra, sa han med ett leende. 

Bakke svarade med att han trodde att de situationerna förra gången handlade mycket om att MFF-fansens stora engagemang, och hyllade istället MFF-fansen. 

- De har en supporterskara som är fantastisk. 

- Det är som vatten på en gås. Vi ruskar av oss och kör vidare.

Resultatmässigt blev det 1-1 i senaste matchen, ett resultat som var okej för båda lagen men inte fantastiskt för något. Den här gången är dock Bakke nöjd med oavgjort, framför allt sett till det spelet som han tror att MFF kan komma att visa upp på sin egen hemmaplan.

- Vi kommer att få se Nordens Barcelona. 

- De ska hålla bollen på backen, och rätt och slätt spela sig ur, så det blir en trevlig utmaning för oss att stoppa det.

- Om Malmö sänker sin nivå lite och vi har en toppdag, då har vi möjlighet att få med oss något. Så har det varit i de flesta kamper. 

På en fråga om lagets form i ligan, där sju raka förluster har följts upp med två oavgjorda och en seger, svarade Bakke: 

- Vi är kanske i bästa formen vi någonsin har varit i. Vi kommer att löpa mycket, vi kommer att löpa fort, vi kommer kasta ännu längre inkast. Jag hade inte sovit väldigt gott natten till torsdag om jag vore Malmöspelare.

Publicerad 2018-11-07 kl 18:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå