Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

IFK Göteborg har kniven mot strupen: "Det är bara kul"

Foto: SCANPIX

GÖTEBORG: Blåvitt har kniven mot strupen inför returen av Europa League-kvalet under torsdagen. Något som spelarna trivs med.
- Det är bara kul, vill man spela mot de bästa så måste man gilla det, säger Gustav Svensson.

IFK Göteborg tränade sista passet inför returen av den tredje kvalomgången av Europa League på ett soldränkt Kamratgården inför cirka 100 supportrar. Efter en 2-1-förlust på bortaplan är det vinna eller försvinna som gäller för Blåvitt.

- Vill man spela i Europa och möta dom bästa så måste man kunna vinna matcher även om man har kniven mot strupen. Det krävs att man klarar av det, säger Svensson.

Jörgen Lennartsson hade lyxen att vila Gustav Svensson redan i paus mot Örebro i 6-0 segern. Något som har fått slitvargen på mitten att kunna ladda batterierna till fullo.

- Det var jätteskönt! Vi har mycket matcher nu vilket är slitsamt men vi är väldigt bra tränade och fysiskt påverkar inte det här matchandet oss, säger Svensson.

Ingen rotation
Medan flera andra lag roterar friskt i sina startelvor väljer IFK Göteborg det motsatta. Är de elva tilltänkta startspelarna friska och hela så startar de i match efter match. En som aldrig vilar är lagkaptenen Mattias Bjärsmyr som tror att hemmaplan kan bli avgörande.

- Mot Wroclaw var det bra och jag tror det kan vara bra nu med. Vi får hemmastödet och har du gjort ett bortamål i första matchen så är det bra med hemmaplan. Mot Wroclaw var det nästan lite halvjobbigt ifall de hade fått in en boll, säger Bjärsmyr och fortsätter.

- Samtidigt måste vi i stort sätt göra två mål oavsett höll jag på att säga. Leder vi med 1-0 så ska vi försöka få in en tvåa även om vi får tänka oss för.

IFK Göteborg kommer till spel med en färsk 6-0 seger mot Örebro i bagaget. Något som har lyft självförtroendet ännu mer.

- Det är bra, men det här kommer att vara en tuff match. Det går att vända och det tror vi är möjligt. Vi ska försöka ta med anfallsspelet som vi hade mot Örebro även om dom var helt kassa. Vi gjorde dom kassa och det är så vi ska spela nu med. Ett bra anfallsspel, spela snabbt med 1-2 tillslag och göra det bra defensivt. Det är basic men det måste göras, säger Bjärsmyr.

"Matchen är jätteviktig"
Att den här matchen och ett eventuellt gruppspel i Europa League är viktigt för IFK Göteborg är ingen hemlighet. Både spelare, ledare och supportrarna drömmer om en framgång utanför landets gränser.

- Den här matchen är jätteviktig för oss alla. För spelare, klubben, för svensk fotboll är det jätteviktigt, säger Svensson.

Jobbigt om ni skulle åka ur? Finns det risk att ni dippar då?
- Nej, det finns det inte. Vi tänker inte överhuvudtaget på det, det hade inte spelat någon roll om det var en allsvensk, svenska cupen eller någon annan match. Vi fokuserar på nästa match oavsett vilken turnering det är. Sen är det klart att bara för att vi vann en match med 6-0 så tror vi inte att vi är Barcelona. Vi har ett jäkligt bra självförtroende men har fötterna kvar på jorden. IFK Göteborg är ett hårt slitande lag, det är det som har tagit oss hit, säger Svensson.

Publicerad 2015-08-05 kl 15:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons