POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
29v

Ingen Molins eller Brorsson på MFF:s träning - ser ut att missa Chelsea: "Brorsson har en inflammation"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från den första matchen mellan MFF och Chelsea i spelaren ovan.

MALMÖ. Vad som först verkade vara en känning i en muskel verkar snarare handla om en inflammation för Franz Brorsson, som lär missa matchen mot Chelsea.
- Hans blod testas varje dag, och när värdena är på en acceptabel nivå så börjar han träna direkt igen, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Franz Brorsson och Guillermo Molins missade förra veckans bägge Malmö FF-matcher, Chelsea hemma och Degerfors i cupen. Ingen av dem var heller ute på dagens träning, tre dagar innan returen mot Chelsea. 

Huvudtränaren Uwe Rösler hade på måndagen inte de senast uppdaterade uppgifterna, men trodde inte att de hinner att bli spelklara till matchen.

- Jag tror inte att de är tillgängliga. Jag tror inte det. 

Molins fick en känning i låret mot Krasnodar på träningslägret, men kring Brorsson var det tidigare osäkert vad som hade hänt. Först pratades det om en muskel i nedre magregionen, men det är något annat som det handlar om. 

- Han har en inflammation i sin kropp. Var den kom från, vad som orsakade den, fråga mig inte. Läkarna försöker att undersöka det. Det finns inga klara svar. Hans blod testas varje dag, och när värdena är på en acceptabel nivå så börjar han träna direkt igen.

Fysioterapeuten Jesper Robertsson säger att det först handlade om smärta i bäckenregionen för Brorsson, där smärtan ett tag var så intensiv att han avlastades med kryckor. Det är ingen smittorisk och han är på bättringsväg, men det går inte att ge ett klart tidsperspektiv under utredningstiden. 

- Han blir stadigt lite bättre, men är inte tillgänglig för träning än. Sedan hur långt eller kort perspektiv det är, det är omöjligt att säga. 

- Vi vill ha konkret fakta hur vi ska fortsätta återgången till fotbollen. 

- När jag vet mer hoppas jag att jag kan vara tydligare om det är en vecka eller tre veckor.

När det gäller Molins så fick han en ny känning i ungefär samma område förra veckan, och därför tar det längre tid att komma tillbaka.

- Det är inte exakt samma område, men ändå baksida, så man får jobba lite längre med återgångsfasen för att få det helt redo. 

Det övriga läget i truppen är att Arnor Traustason och hans partner på att bli föräldrar första gången, vilket kan ske när som helst. Dessutom är nyförvärvet Erdal Rakip inte registrerad i Europa League-truppen.

Publicerad 2019-02-18 kl 13:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå