POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

Inte en enda heltidsanställd hos MFF:s EL-motståndare: "Jag kan inte se oss skrälla mot MFF"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Ballymena United spelar i morgon sin största match någonsin, mot Malmö FF på bortaplan. En fördel med matchen: spelarna och ledarna kan för en gångs skull vara lediga under en vardag.
- Vi måste inte jobba på dagen så det är helt fantastiskt, säger huvudtränaren David Jeffrey

Malmö FF:s motståndare i morgon, nordirländska Ballymena United, är egentligen ett lag som MFF ska köra över. Inte en enda är heltidsanställd av klubben, alla har heltidsjobb på andra ställen, och laget tränar oftast två, max tre, gånger i veckan. Att möta MFF är därför inte bara en chans att spela fotboll.

- En sak med i morgon är att vi faktiskt är lediga innan vi spelar. Vi måste inte jobba så det är helt fantastiskt, säger huvudtränaren David Jeffrey, som till vardags är socialarbetare. 

- Många av våra spelare kommer aldrig uppleva något sånt här igen, säger lagkaptenen Jim Ervin som jobbar på ett apotek. 

Jeffrey, som i Belfast Telegraph beskrivs som ”Nordirländska ligans fader”, var i Linfield i drygt 17 år innan han tog över Ballymena United. Att slå ut ett lag från Färöarna i EL-kvalet förra veckan var det största som hade hänt i klubbens historia. Att möta MFF borta kommer nu att vara det största.

- Vi har haft flera möten, vi har kollat på MFF:s styrkor och svagheter... Men vi kan inte hitta några svagheter, säger Jeffrey. 

- Jag kan inte se oss skrälla, om jag ska vara ärlig. 

Enligt Jeffrey kan de som mest försöka att ta bort några av MFF:s styrkor, även om han också lägger till flera gånger att de kommer att kämpa så mycket som det går. 

- Vi har så mycket information – förmodligen för mycket information – så vi vet att det kommer att bli väldigt, väldigt svårt. För oss är det bara att komma hit och njuta av det. Det är en utmaning. En chans att lära sig. Det är också en chans att vara i det vackraste landet med de trevligaste människorna, säger Jeffrey.

- Vi måste vara fvårt absolut bästa, vi måste ha väldigt mycket tur, och Malmö måste ha en väldigt dålig dag. 

- Och det är inte amatörpsykologi. Det är enkel fakta. Vi respekterar Malmö, men vi kommer inte gå ut med rädsla. Har du rädsla så kan du inte njuta av det.

Publicerad 2019-07-10 kl 18:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå