Inter vidare i Europa League efter vinst mot Ludogorets - inför tomma läktare

Europa League

Inter har säkrat avancemang till åttondelsfinal i Europa League.
Det efter att Milanolaget vände och vann mot Ludogorets.

Det var speciella förutsättningar i Inters Europa League-retur mot Ludogorets under tordagskvällen. I och med det omtalade coronavirusets framfart i norra Italien beslutades det att kvällens match på San Siro skulle spelas inför tomma läktare. Inter hade skaffat sig bra förutsättningar inför kvällens match då Milanolaget vann med 2-0 på Ludogorets hemmaplan i första mötet. Torsdagens möte kunde Inter vända och vinna efter mål från Romelu Lukaku. Men vi tar det från början.

Gästerna Ludogorets skulle dock inleda på bästa möjliga sätt. I den 26:e minuten avancerade gästernas Cicinho fram på högerkanten och kunde slå in en tafflig boll fram till Cauly som visade sig stark när han stötte bort Diego Godín innan han dundrade in ledningsmålet.

Inter skulle kvitterade bara fem minuter senare. Efter fint förarbete från Christian Eriksen hittade han fram till Biraghi med en djupledspass som placerade bollen intill bortre stolpen. Och mer skulle komma från Inter. Ett riktigt fint samarbete mellan de gamla Manchester United-spelarna Sanchez och Lukaku ledde fram till 2-1. Flera snabba passningar mellan duon innan Lukaku sprang in bakom Ludogorets försvarare och nickade in bollen i mål efter en fin chip från Sanchez.

Lagen spelade mer eller mindre av resterande tid där domaren Daniel Siebert tillslut blåste av matchen efter tre tilläggsminuter. 4-1 efter två matcher. Inter vinnare i bägge matcherna och avancemanget till åttondelsfinal därmed klart.

Lottningen till Europa Leagues åttondelsfinaler sker under fredagen.

Startelvor

Inter: Padelli – D´Ambrosio, Ranocchia, Godín – Moses, Barella, Valero, Eriksen, Biraghi – Lukaku, Sanzhez

Ludugorets: Iliev – Cicinho, Grigore, Terziev, Nedyalkov – Marcelinho, Dyakov, Bajdi – Wanderson, Keseru, Cauly