Europa League

Alexander Isak gjorde sitt första klubbmål för säsongen när Real Sociedad gästade PSV Eindhoven.
Men hemmalaget - lett av Mario Götze - kom tillbaka och kvitterade till 2-2.
- Vi vill alltid vinna men vi mötte ett offensivt bra lag, så det är svårt, säger svensken till AS.

Den svenske landslagsanfallaren Alexander Isak hittade inte nätet för sitt Real Sociedad i säsongens tre inledande La Liga-matcher. Under torsdagskvällen fick Isak chansen att spräcka målnollan - och göra sitt första mål i Uefa-tävlingar på seniornivå - när han startade borta mot PSV Eindhoven i Europa League-premiären.

Redan efter elva minuter skapade Isak sin första chans i matchen när han snappade upp en felpassning på mittplan och satte fart. Svensken avancerade in i straffområdet och sköt, men avslutet täcktes ut till hörna. Mitt i första halvlek hade Sociedad nästa farlighet när Adnan Januzaj prickade ribban med ett rungande distansskott.

I stället tog PSV ledningen efter en halvtimme när tysken Mario Götze, som avgjorde VM-finalen 2014, höll sig framme på ett inspel som Sociedad-målvakten Alex Remiro släppte rakt ut framför mål. Sociedad kvitterade dock snabbt till 1-1 när Januzaj vinklade bollen i nät på högerbacken Joseba Zalduas låga inspel.

Sedan var det dags för Isak att kliva in i handlingarna och göra sitt första Real Sociedad-mål för säsongen i slutet av första halvlek. Isak fläkte sig fram med ett långt ben och satte dit 1-2 från nära håll. Efter noll mål på åtta Europa League-matcher i fjol var det hans första mål i Uefa-tävlingar på seniornivå.

- Man vill alltid göra mål, förra året blev det inga mål i Europa League så det är en bra start, säger Isak.

PSV hittade dock tillbaka och kvitterade till 2-2 tidigt in i andra halvlek när Götze noterades för sin andra poäng i matchen. Tysken spelade fram bollen till Cody Gakpo som överlistade Remiro från nära håll.

Alexander Isak blev sedan utbytt i den 83:e minuten när han ersattes av namnen Alexander Sørloth på topp. Jordan Teze fick ett gyllene läge att skicka segern till PSV i slutminuterna, men sköt långt utanför när han blev helt fri framför mål. Teze hade en ny farlighet på tilläggstid när han prickade stolpen med ett hårt distansskott, innan Oyarzabal blev helt fri med Sociedad och brände ett jätteläge. Matchen slutade 2-2 efter stor dramatik i slutet.

- Vi möter ett bra lag, som är bra offensivt och spelar på hemmaplan. Vi får se hur värdefull den här poängen blir i slutändan, säger Isak efter matchen.

PSV Eindhoven: Drommel – Mwene, Ramalho, Obispo, Max – Van Ginkel, Götze, Boscagli – Madueke, Zahavi, Gakpo

Real Sociedad: Remiro – Zalduaa, Elustondo, Le Normand, Munoz – Januzaj, Zubimendi, Merino, David Silva – Oyarzabal, Isak