Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Deportivo Alavés - Real Sociedad
Deportivo Alavés
Real Sociedad
STREAMA PÅ SÖNDAG

Real Sociedad var i behov av seger mot Monaco för att fortsatt ha chans på direktplatsen till fortsättningen i Europa League. Men så blev inte fallet, när de besegrades med 2-1.

Matchens första mål kom efter en knapp halvtimmes spel. Det var Monaco som med skickligt kombinationspel spelade fram Kevin Volland, som petade in bollen från nära håll. Det var inledningen på knappa tio minuter, där matchen kom att avgöras.

För ledningen stod sig inte länge. Alexander Isak fick bollen till sig och löpte mot den utrusande målvakten. Lugnt chippade han bollen över och in i det öppna målet.

Firandet blev dock kort även för svensken. Bara två minuter efter hans läckra chipp, hade Monaco återigen ledningen. Det var då Youssof Fofana som hittade rätt för hemmalaget. Real Sociedad var sedan på jakt efter en kvittering, men de hade svårt att skapa några farliga lägen.

Efter drygt 70 minuter blev Isak utbytt mot den norske lagkamraten Alexander Sörloth. Svensken hade då verkat få ont efter en löpning och haltade lätt sina sista minuter på plan. Isak fick efter bytet behandling på bänken.

När klockan närmade sig 90 minuter fick Monacos andra målskytt, Fofana rött kort. Han blev irriterad över ett domslut och sparng då fram och sparkade en motståndare på benet. Han var inte i närheten av boll, vilket såg sparken att verka avsiktlig. Domaren stod precis bredvid händelsen och lyfte direkt det röda kortet.

Förlusten innebär att Real Sociedad har förlorat chansen att gå vidare direkt i Europa League, då Monaco nu säkrat avanemang. La Real har fortsatt chans på kvalplatsen, men ligger för tillfället på tredjeplats, som innebär spel i Europa Conference League.

Här är lagens startelvor:

Monaco: Nubel - Sidibe, Badiashile, Maripan, Henrique - Diop, Fofana, Lucas, Golovin . Volland, Yedder

Real Sociedad: Ryan - Zaldua, Aritz, Le Normand, Aihen - Silva, Zubimendi, Merino - Januzaj, Isak, Oyarzabal