Iversen förnedrade Djurgården

Europa League

19:00
Rosenborg-Djurgården 5-0
Djurgården hade 2-1 från första mötet i kvalet till Uefacupen men blev både utspelat och förnedrat i kväll.

Steffen Iversen gjorde tre av målen varav två på straff.

Rosenborg punkterade matchen när laget gick från 1-0 till 3-0 mellan 63:e och 66:e minuten.

Konan slog in 2-0 i öppet mål efter 64 minuter efter en omställning där bortalaget var långt efter hela vägen.

3-0 kom på straff sedan Haginge fällt Skjelbred. Djurgården gnällde men det var den fjärde straffsituationen för Rosenborg. Iversen slog in straffen.

Sju minuter senare kom 4-0. Ett mål som låg i luften. Skjelbred gjorde mål från dålig vinkel. 5-0 sköt Iversen på ny straff när Djurgården med all önskvärd tydlighet visade att de gett upp.

Dif höll undan fram till 43:e minuten då Steffen Iversen som nickade bollen i båge över Touray. Mikael Lustig slog ett långt inlägg från höger som Iversen prickade rätt på medan Lance Davids såg en aning vek ut.

Mikael Dahlberg var ytterst nära en kvittering efter 57 minuter. Han rusade fram och skulle slå in bollen efter målvaktsretur efter att Kusi Asare skjutit men inhoppare Dahlberg fick inget lyft på bollen och Jarstein räddar.

Rosenborg pumpade på direkt och Iversen skarvade in bollen efter fem minuter. Men målet dömdes bort för offside.

Touray - Davids-Johannesson-Haginge-Tauer - Ekong-Enrico (off)- Sjölund - Kusi Asare-Johan Oremo-Komac

Publicerad 2008-08-28 kl 20:51