Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Johansson: "Ett potentiellt häftigt möte"

Foto: TT

AIK ställs mot Panathinaikos om man slår ut Europa FC i Europa League-kvalet. Ett häftigt möte enligt Nils-Eric Johansson.
- Först och främst är det en match innan dess, men Panathinaikos är en storklubb med många supportrar och mycket historia, säger AIK-kaptenen till Fotbollskanalen.

AIK fick kämpa länge för att få hål på Europa FC i andra kvalomgångens första möte av två under torsdagen, men i den 89:e minuten nickade inhopparen Carlos Strandberg in 1-0 och gav AIK fördel inför returen i Gibraltar. 

- Det är fortfarande ganska öppet, säger Nils-Eric Johansson.

- 1-0 hemma är ett okej resultat. Gör vi mål där måste de göra tre för att vinna. Samtidigt är det en svårspelad konstgräsplan och förutsättningarna runt omkring vet man inte hur det ser ut. Men visst, det är en match vi vill vinna och vi ska göra en bra prestation.

Därefter kan AIK alltså ställas mot Panathinaikos.

- En storklubb med många supportrar och mycket historia. Ett rätt häftigt potentiellt möte, säger Johansson, som dock tog lottningen med ro: 

- Jag är tillräckligt gammal för att inte bli speciellt överraskad över saker och ting längre, haha.

Hårt matchande har gjort att tränaren Rikard Norling valt att rotera en del på slutet för att hålla samtliga spelare fräscha. Nils-Eric Johansson spelade inte mot FC Europa. I helgen väntar allsvenskt stormöte med Malmö FF.  

Är det svårt för truppen att fokusera på kvalmatcher med ett sådant möte i åtanke?
- Att fokusera på själva matcherna är enkelt, men sen kommer ju problematiken med hårt och intensivt matchande. Det sliter på kroppen rent fysiskt att hoppa mellan olika underlag under kort tid, så det gäller att äta, dricka och sova rätt. Det gäller att ta hand om fysiken.

Publicerad 2016-07-15 kl 16:36
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER