Svenskmötet slutade oavgjort - Napoli omgångens vinnare

Europa League

Jesper Karlssons AZ spelade 0-0 mot Alexander Isaks Real Sociedad i Europa League.
Då blev Napoli den stora vinnaren.

I den fjärde rundan av Europa League tog Jesper Karlssons AZ emot Alexander Isaks Real Sociedad i en viktig batalj om förstaplatsen. Detta då Sociedad, AZ och Napoli alla stod på sex poäng inför kvällens omgång. Då blev italienarna de stora vinnarna.

Sociedads Isak skulle få ett briljant läge i inledningen av matchen mot AZ men avslutet tätt utanför. Istället skulle större delar av matchen handla om hemmalaget. Eller ska vi säga Sociedads målvakt Álex Remiro?

I första halvlek stod Sociedad-målvakten för en riktigt vass reflexräddning och i andra halvlek var det dags igen. AZ:s mittfältare Teun Koopmeiners var nära att sätta ledningsmålet men Remiro stod för ännu en superräddning. I läget efter träffade Dani de Wit ribban.

I den andra halvleken blev svenskarna Karlsson och Isak utbytt och då skapade båda AZ och Sociedad flera lägen för att sätta ett ledningsmål men matchen slutade 0-0.

I samma grupp besegrade Napoli HNK Rijeka med 2-0. En vinst som gör att italienarna toppar gruppen på nio poäng.

AZ möter härnäst Napoli och Isaks Real Sociedad tar emot Rijeka.

Real Sociedad: Remiro - Zaldua, Elustondo, Le Normand, Monreal - Portu, Zubimendi, Merino, Januzaj - Isak, Oyarzabal

AZ: Bizot - Svensson, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjo, De Wit, Koopmeiners - Stengs, Gudmundsson, Karlsson