Europa League

Det var nära ett fiasko för Arsenal under torsdagskvällen.
Men då klev Pierre-Emerick Aubameyang fram och avgjorde i slutet mot Benfica.
- Det som ger mig styrka varje dag är att ta misstag från det förflutna och omvandla till styrka, säger Aubameyang till BT Sport.

Arsenal ligger dåligt till i Premier League och har en bit upp till Champions League-platserna. En annan väg att kvalificera sig för CL är att vinna Europa League. Och efter det första mötet med Benfica som slutade 1-1 skulle det bli en tajt returmatch.

De första 20 minuterna bjöd inte på många chanser, men när Pierre-Emerick Aubameyang fick en boll av Bukayo Saka i djupled gjorde han inga misstag. Anfallaren chippade kyligt in ledningsmålet för Londonlaget.

Senare i den första halvleken fick Saka en chans att utöka ledningen, men träffade Benfica-målvakten - och i stället skulle Benfica kvittera. Diogo Goncalves bjöd på ett riktigt drömmål när han drog in en frispark i det vänstra krysset med bara minuter kvar av halvleken.

I den andra halvleken trodde Aubameyang att han gett sitt lag ledningen igen, men målet dömdes bort för offside. Strax därefter skulle Benfica ta ledningen efter en försvarsmiss från Dani Ceballos. Mittfältaren försökte nicka bollen som sista gubbe, men fick ingen bra träff och Rafa Silva kunde springa sig fri och sätta dit 2-1-målet.

Det skulle inte dröja länge innan Arsenal skulle kvittera, då Kieran Tierney fick en fin träff med sin vänster och satt 2-2. Och med bara minuter kvar av matchen skulle Arsenal ta ledningen med 3-2 när Saka återigen hittade fram till Aubameyang som nickade in målet som innebar seger och avancemang.

Startelvor

Arsenal: Leno - Bellerin, Luiz, Gabriel, Tierney - Ceballos, Xhaka, Ödegaard - Smith Rowe, Aubameyang, Saka

Benfica: Leite - Gonçalves, Verissimo, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Taarabt, Weigl, Silva - Pizzi - Seferovic