Manchester United klart för Europa League-final - Cavani tvåmålsskytt mot Roma

Europa League

Roma skakade om Manchester United, men föll ändå över två möten.
Efter två mål av Edinson Cavani är United klart för Europa League-final.
- Nu när vi gått till final vill vi vinna den, säger United-kaptenen Harry Maguire till BT Sport.

Lecce - Roma
Lecce
Roma
STREAMA PÅ MÅNDAG

Manchester United hemmaslog i förra veckan Roma med 6-2 i första semifinalmötet i Europa League. Under torsdagen spelades returen i Rom, och då var både svenske anfallstalangen Anthony Elanga och landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf med på Uniteds avbytarbänk. De fick dock i slutändan inte speltid.

Roma inledde samtidigt matchen bäst och var tidigt nära ett ledningsmål. Först hotade Gianluca Mancini med ett farligt avslut, vilket tvingade David De Gea till en jätteräddning, och därefter var Henrich Mchitarjan nära att nicka in bollen i mål. United redde ut stormen och tog i stället ledningen i matchen. I den 39:e minuten var Edinson Cavani klinisk framför mål och sköt 1-0 till ledning i halvtid.

I andra halvan av matchen skakade Roma om United ordentligt. Edin Dzeko nickade, i den 57:e minuten, in 1-1 och tre minuter senare skickade Bryan Cristante in 2-1. Roma tryckte därefter på för ytterligare mål och var nära flera gånger om. De Gea fick svettas rejält mellan stolparna i bortalagets mål.

Roma tog däremot inte vara på sina chanser, och i stället slog Cavani lite senare till igen med sitt andra mål för kvällen till 2-2. Roma putsade sedan siffrorna och vann med 3-2, men åkte ändå ur turneringen.

Manchester United är därmed nu klart för final mot Villarreal i Europa League.

- Det är jättebra att vi har gått till final. Vi vann inte matchen och det är en besvikelse, men vi gjorde det stora jobbet i första mötet. Vi började matchen lite skakigt. Det var fram och tillbaka, som basket och vi gav dem alldeles för många chanser i andra halvlek, säger United-kaptenen Harry Maguire till BT Sport enligt BBC.

Maguire är vidare tydlig med att United vill och ska vinna finalen. Det kan bli Uniteds första titel under Ole Gunnar Solskjærs ledning.

- Nu när vi gått till final vill vi vinna den, säger Maguire.

Roma: Mirante - Karsdorp, Smalling, Ibanez, Peres - Cristante, Mancini - Rodríguez, Pellegrini, Mchitarjan - Dzeko.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Van de Beek, Fred - Greenwood, Fernandes, Pogba - Cavani.

Här är startelvorna i mötet mellan Arsenal och Villarreal i den andra semifinalen i Europa League.