Martial gav United oavgjort – Bajen-back nära att bli hjälte

Europa League

Anthony Martial gav Manchester United oavgjort mot Club Brügge.
Det hade kunnat sluta med förlust – då tidigare Bajen-backen Odilon Koussounou brände ett jätteläge i slutskedet.

I Manchester United var Victor Nilsson Lindelöf tillbaka i startelvan när det vankades sextondelsfinal mot Club Brügge i Europa League. Den svenska landslagsbacken missade måndagens möte med Chelsea i Premier League på grund av sjukdom. I hemmalaget startade dessutom den tidigare Hammarby-försvararen Odilon Kossounou.

United fick en mardrömsstart på matchen. Efter en lång utspark från Club Brügges målvakt letade sig bollen fram till Emmanuel Dennis i hemmalaget. Gästernas målvakt, Romero, sprang ut mot bollen men Dennis kunde lyfta in bollen över United-keepern. En målvaktstavla.

Hemmalaget hade efter ledningsmålet bud på 2-0, men gästerna klarade sig undan ytterligare ett baklängesmål. Och i stället för ett tvåmålsunderläge kvitterade United med tio minuter kvar av halvleken. Anthony Martial visade prov på snabbhet, tog med bollen från mittplan och prickade in 1-1.

I slutet av andra halvan av matchen var Kossounou nära att bli stor hjälte för det belgiska laget. Mittbacken följde med upp i ett anfall och fick ett bra läge framför mål efter inspel i straffområdet, men sköt tätt utanför Romeros vänstra stolpe.

Fler mål en varsitt mäktade lagen inte med den här kvällen, utan mötet slutade 1-1 och det är nu öppet inför returen som spelas i Manchester redan kommande torsdag.

Club Brügge: Mignolet - Mata, Odilon Kossounou, Mechele, Deli, Rits, Balanta, Vanaken, De Cuyper, Tau, Bonaventure

Manchester United: Romero - Dalot, Lindelöf, Maguire, Shaw, Pereira, Matic, Lingard, Martial, Mata, Williams