Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Deportivo Alavés - Real Sociedad
Deportivo Alavés
Real Sociedad
STREAMA PÅ SÖNDAG

Det som på förhand såg som ett relativt jämnt möte blev inte det. Manchester United vann det första mötet med 4-0 och efter kryss i returen tog sig Manchester United vidare komfortabelt.

Efter bara 12 minnuter fick Real Sociedad straff, men Mikel Oyarzabal fick en rejäl felträff och missade hela målet och 0-0 stod sig. Victor Lindelöf stod sedan för en fin räddning framför mål, och hindrade Alexander Isak från att göra mål. 0-0 stod sig även hela den första halvleken, trots att United träffade ribban.

Träffade ribban gjorde även Sociedad i början på den andra halvleken. Efter drygt 60 minuter trodde United att de hade tagit ledningen i matchen genom Axel Tuanzebe, men efter en VAR-koll visade det sig att Victor Lindelöf hoppat in i en Sociedad-spelare och målet dömdes bort - och Lindelöf fick i stället gult kort.

Flera mål blev det inte i matchen, och United säkrade således avancemang till nästa runda av Europa League-slutspelet. Vilket är åttondelsfinal.

Alexander Isak byttes ut i paus.

- Det här är Man United, alla spelare som spelar för oss har talang och tränaren har alltid alternativ. Typen av spelare som United producerar är bestämda och det visar sig när vi får chansen att spela, säger Uniteds Axel Tuanzebe till BT Sport efter matchen.

- Vi är en grupp som är tajta tillsammans. Kulturen förbättras verkligen och vi har några fantastiska spelare och fantastiska tränare, säger Ole Gunnar Solskjær till BT Sport efter matchen.

United: Henderson - Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Telles - Fred, Matic - Greenwood, Fernandes, James - Martial

Sociedad: Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Sagnan, Munoz - Zubimendi, Guevara, Merino - Januzaj, Isak, Oyarzabal