TV: MFF vidare till EL-playoff efter överkörning - Larsson med drömmål

Europa League-kval

MALMÖ. Malmö FF hade en tremålsledning redan efter en dryg halvtimme mot Lokomotiva Zagreb.
Slutsiffrorna stannade vid 5-0, och MFF är vidare till playoff i Europa League.
- Den satt fint. Jag fick en bra första-touch och sedan satt den bra i bortre, säger Eric Larsson om sitt mål till Viaplay.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Malmö FF gjorde för andra Europamatchen i rad ett tidigt mål på hemmaplan. Sören Rieks inspel från vänster hittade Isaac Kiese Thelin som petade in bollen efter att han gått mållös i fem matcher. MFF fortsatte ha ett bastant grepp om Lokomotiva under matchinledningen, där Rieks hade två hyfsade chanser som han avslutade rakt på målvakten Krunoslav Hendija.

I den 17:e minuten rullade MFF upp gästernas försvar igen. Återigen var det Rieks som slog den avgörande passningen till Kiese Thelin, som med utsidan placerade bollen förbi Hendija. 3-0 kom i den 31:a minuten. Jo Inge Berget rörde sig till den vänstra delen av straffområdet och hittade med en direktpassning Adi Nalic som stötte bollen i mål.

Innan halvtidsvisslan hade Rieks ett läge på en hörna men nicken gick precis utanför. Sju minuter efter pausen kom 4-0. Eric Larsson tog sig fram på sin högerkant och från straffområdeslinjen placerade han elegant bollen i det bortre hörnet med vänsterfoten. Högerbackens första mål för säsongen var en pärla.

MFF slog av på takten något i andra halvlek samtidigt som gästerna redan gett upp matchen. Rieks fick ett läge i den 69:e minuten att själv få göra mål. Men frispelad rensades hans chipp över målvakten på mållinjen av en försvarare. Tre minuter senare skulle danskens mål komma efter ett mönsteranfall där Larsson hittade Rieks som enkelt kunde lägga in 5-0 från nära håll. I den 88:e minuten hade Lokomotiva sin första målchans, men Marko Johansson fick närskottet rakt i famnen.

MFF är vidare till playoff i Europa League för tredje säsongen i rad. Nästa torsdag får de möta vinnaren mellan Granada och Lokomotive Tbilisi på hemmaplan.

- Den satt fint. jag fick en bra första-touch och sedan satt den bra i bortre, säger Eric Larsson om sitt mål till Viaplay.

Malmö FF: Johansson - Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen (K) - Berget, Rakip (63'), Lewicki, Knudsen (utbytt 46') - Nalic, Kiese Thelin, Rieks.
Byten: Safari (46'), Innocent (63'), Sarr (76')

Lokomotiva Zagreb: Hendija - Mersinaj, Kolinger (K), Kovacic, Markovic - Petrak - Karacic, Cokaj, Sammir (69'), Dira (75')- Kallaku (84')
Byten: Tuci (69'), Celikovic (75'), Acquah (84')

Gula kort: Karacic (64')