Utklassning av Milan - klart för sextondel

Serie A

Milan visade storform när man tog emot den österrikiska klubben Austria Wien. En vinst på 4-1 säkrade Milans plats till sextondel.

Milan

Matchen började i ett högt tempo och det var bortalaget som inledde målskyttet. Austria Wien kom med ett anfall där Christoph Monschein kom långt ut på högerkanten och sköt ett skott. Skottet tog sedan på Milans lagkapten Bonucci som styrde in bollen.

Milan kom igen snabbt och bara sex minuter senare kvitterade Rodriguez på ett ifnt inlägg av Fabio Borini. Milan växlade upp sitt tempo och efter en misslyckad frispark som tog i Austria Wiens mur så tog André Silva tillfället i akt och gjorde 2-1.

Ett Milan som varvade upp ännu en nivå och jagade ivrigt en utökning. Den kom i 42:e minuten genom ett nickmål av Patrick Cutrone. Ett snyggt mål som hade ett minst lika snyggt förarbete av Borini.

Milan dominerade sista tjugo minuterna och det var mycket spel på en planhalva. Matchen slutade 5-1 till hemmalaget som genom vinsten säkrat en plats till sextondelsfinal.

AC Milan: Donnarumma - Musacchio, Bonucci, Zapata - Borini, Biglia, Calhanoglu, Kessie, Rodriguez - Silva, Cutrone

Austria Wien: Pentz - Salamon, Mohammed, Borkovic, Paula - Serbest, Hilzhauser - Pires, Abdullahi, Prokop - Monschein