Förre Djurgården-anfallaren sänkte Östersund - tungt läge inför returen

Östersund stod länge upp starkt mot Paok i Europa League-playoff.
Men den förre Djurgården-anfallaren Aleksandar Prijovic slog till med två sena mål och Paok vann med 3-1.
- Det var en riktig utmaning för oss, säger ÖFK-tränaren Graham Potter.

Östersunds chanser att nå Europa League-gruppspel ser små ut efter den första av två playoff-möten med Paok. ÖFK stod länge upp mycket bra mot grekerna, men till slut blev det 3-1 för hemmalaget.

Efter att Paok haft ett klart övertag i början av matchen var det Östersund som överraskande tog ledningen efter 20 minuter. Ett jättemisstag av Paok ledde fram till att målvakten Rodrigo Rey rev ner Hosam Aiesh och ÖFK fick straff. Brwa Nouri satte mycket säkert dit 1-0.

Paok skulle dock få utdelning på sitt spelövertag. I den 38:e minuten stod Leo Matos för en stark nick och satte dit 1-1.

I inledningen på den andra halvleken fick Dennis Widgren ett mycket fint läge efter bra förarbete av Hosam Aiesh men avslutet blev alldeles för svagt.

I den 71:a minuten slog inbytte Dimitris Pelkas en mycket vass frispark som såg ut att ge 2-1. Men Aly Keita stod för en mäktig räddning när han styrde bollen i stolpen och ut. Istället skulle målet komma drygt fem minuter senare. Den tidigare Djurgården-anfallaren Aleksandar Prijovic stod för en stark nick och satte dit 2-1 bakom Keita.

Paok fick sedan en straff två minuter från slutet. Prijovic klev fram och satte säkert dit sitt andra mål för kvällen.

Östersund måste nu vända på ett 3-1-underläge i returen nästa vecka om det ska bli något Europa League-gruppspel.

- Det var en riktig utmaning för oss. Jag är väldigt stolt över spelarnas insats. Jag tycker att vi hade en bra defensiv struktur i den första halvleken. Vi fick jobba väldigt hårt mot ett väldigt duktigt lag, säger ÖFK-tränaren Graham Potter på presskonferensen efter matchen.

Lagens startelvor:

Paok: Rey - Matos, Varela, Crespo, Leovac - Shakhov, Cimirot - Mak, Biseswar, Campos - Prijovic.

Östersund: Keita - Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Widgren - Mensah, Nouri, Bachirou, Sema - Aiesh, Ghoddos.