Den italienska giganten är vidare efter 2-0 i returmötet och totalt 3-0.

I spelaren ovan ser du Rabiot leda Juventus till seger mot Sampdoria.

Fotbollslördag Europa: Lazio - Juventus
Lazio
Juventus
STREAMA IMORGON

Den italienska jätten Juventus hade med sig 1-0 inför bortareturen mot Freiburg. Målet gjordes då av Angel Di Maria och "Den gamla damen" hade därmed med ett övertag.

Totalt slutade dubbelmötet 3-0 till Juventus. Returmatchen vann man nämligen med 2-0 efter mål av Dusan Vlahovic och Federico Chiesa.

Efter sitt mål lyfte Chiesa händerna och satte de mot varandra som en gest för att be om ursäkt till fansen. Anledningen?

- Jag vill vara här, jag vill hjälpa laget och klubben efter allt de gjort för mig, sade Chiesa enligt Sky Sport Italia.

- Tyvärr har jag inte kunnat göra det de senaste åren, jag är inte i mitt bästa skick efter problemen som jag har haft. Jag är ledsen för att inte ha varit här. Jag bad om ursäkt för att jag vill spela och bringa glädje till supportrarna.

I den 23:e minuten fick Freiburgs Matthias Ginter en drömchans. Han nådde högst på en hörna och bjöd på en nick som Wojciech Szczesny fick sträcka ut på.

Fem minuter senare var det Juventus tur. Bollen damp ner vid Dusan Vlahovics fötter efter en tilltrasslad situation och han satte den i mål. Men domaren dömde bort målet efter VAR-granskning. Offside var orsaken.

I den 41:a minuten frispelades Juventusanfallaren Moise Kean. Han drog till med ett avslut, men Freiburg-målvakten räddade.

Kort senare fick de svartvita en straff. Filip Kostic tog sig in i straffområdet och drog till med ett avslut som tog på en motståndarhand. I samband med straffen visades dessutom en rejält irriterad Manuel Gulde ut, eftersom bollen tog på hans arm. Han tilldelades nämligen sitt andra gula.

Dusan Vlahovic klev fram och tog straffen. Mark Flekken var på bollen, men den gick i mål.

Federico Chiesa skickade sedan in 2-0 sent på tilläggstiden och Juventus vann matchen komfortabelt.

Yttern skadade korsbandet i januari i fjol och har nyligen tagit sig tillbaka efter operation.

Kvartsfinalerna lottas imorgon 13.00.

Juventus: Szczesny - Danilo, Bremer, Gatti - Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostic - Vlahovic, Kean.

Freiburg: Flekken - Kubler, Ginter, Gulde - Sildillia, Eggestein, Hofler, Gunter, Doan, Gregoritsch, Holer.