Kalmar räckte inte till mot Gent

Europa League

Kalmar förlorade borta mot Gent i Uefa-cupkvalet. Belgarna tog ledningen genom Thijs i andra halvlek. Men i den 80 minuten höll sig allsvenska skyttekungen Patrik Ingelsten framme och dundrade in bollen i mål bakom en bortspelad målvakt.

Redan 5 minuter senare kunde Gent återta ledningen efter en fin individuell prestation. Randal Azofeifa skojade med Kalmars försvar innan han placerade in bollen bakom Wastå med ett snyggt skott.

Kalmar stod upp bra i första halvlek men i andra var Gent det bättre laget. Kalmar försökte gång på gång med långa passar på djupet mot Ingelsten men blev lättlästa efter ett tag. Gent visade upp fin teknik och precisa passningar och vinsten var välförtjänt.

Dock ser det inte nattsvart ut för Kalmar inför returen på Fredriksskans. Vinst med 1-0 räcker för avancemang i Uefa-cupen.

Publicerad 2008-08-14 kl 21:49