Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
10å

Kalmar spelar på bortaplan i hemmamatchen

Kalmar tvingas spela sin hemmamatch mot Feyenoord borta. Fredriksskans är inte godkänd som av Uefa så Kalmar kommer spela sin match på Borås Arena

Det blev en motståndare med flera tunga fotbollsnamn, som anfallsstjärnorna Roy Makaay och Jon Dahl Tomasson samt holländske landslagsförsvararen Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord hade sin storhetstid på 1970-talet när Ove Kindvall såg till att klubben vann Europacupen för mästarlag. Andra svenskar som spelat i Feyenoord är bland andra Henrik Larsson, Johan Elmander, Tobias Linderoth och Alexander Östlund.

Trots att Kalmar som ensamt svenskt lag är kvar i Uefacupen, efter totalt 5-2 mot belgiska Gent i den sista kvalomgången, blir den allsvenska serieledaren inte rik på avancemanget trots Uefas miljonbonus.

Fredriksskans klarar inte av Uefas krav och Kalmar tvingas spela två bortamatcher mot Feyenoord. Den första i Rotterdam och den andra i Borås.
-Nu har ju Uefa skärpt kraven på arenorna och det blir en väckarklocka för de i den här staden som beslutat i arenafrågan. Vår nya arena är ju inte klar förrän 2010, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson till TT.
-Gör vi en ekonomisk vinst så handlar det bara om småpengar eftersom vi kommer att bli tvungna att hyra Borås arena och även ordna ett tåg åt folk i Kalmar som vill se oss spela.

Johnny Petersson har varit väl medveten om kraven, men han gillar inte läget.
-Nu får vi två bortamatcher och dessutom spela på konstgräs. Det är inget kul och känns synd. Vi tycker att elitfotboll ska spelas på naturgräs medan konstgräs ska finnas till för breddidrott. Matcherna spelas den 18 september respektive den 2 oktober.

Publicerad 2008-08-29 kl 15:27
Annons
Annons
Annons