Kalmar ute ur Uefacupen

Europa League

Målvaktstavla och självmål sänkte Kalmar. Uefacupmötet med Feyenoord slutade 2-1 till holländarna som går vidare till gruppspelet med fler mål gjorda på bortaplan.

I den artonde minuten lyckades Petter Wastå inte hålla distansskottet från Georginio Wijnaldum. Bollen gled bokstavligen Kalmar-målvakten ur händerna, över honom och in i mål. Därmed var det utjämnat i dubbelmötet, eftersom svensklaget fick med sig 1-0 från matchen i Holland.

Feyenoord tog över matchen mer och mer när halvtidsvilan närmade sig och hade ett utmärkt läge att utöka ledningen men Wastå revanscherade sig på Roy Maakays närskott. Efter pausen kom dock Kalmars svar. Lasse Johanssons skott i krysset satt redan efter två minuter. Målet kom efter att Viktor Elm nickat bakåt på inspelet från Jimmie Augustsson.

Men glädjen blev kortvarig. Feyenoords segermål kom bara fem minuter senare. Leroy Fers nick på hörna styrdes in av Emin Nouri och ställde Wastå helt.
Kalmar hade flera chanser att kvittera och därmed gå vidare, men Europa får i fortsättningen klara sig utan svenska laginsatser.