POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Kaos utanför Råsunda - Levski Sofias spelarbuss sönderslagen

Efter Europa League-kvalet utbröt kaos utanför Råsunda, när AIK-anhängare attackerade Levski Sofias spelarbuss.
- Den är mer eller mindre förstörd, säger Per Wetterlind vid polisens länskommunikationscentral.

När fotbollskanalen når honom vid 23-tiden på torsdagen pågår fortfarande en tumultartad situation i Solna. Enligt Wetterlind rör sig omkring 150 personer i klungor i området och har drabbat samman såväl med bortalagets supportrar som med polisen. Omkring 30 extra patruller har kallats till platsen.

- Vi var ganska oförberedda på det här eftersom vi kategoriserat matchen som ett lågriskmöte. Man kan säga att vi inte hade bullat upp med alla våra resurser från början, säger Per Wetterlind.

Han berättar att det omedelbart efter slutsignalen i 0-0-mötet uppstod oroligheter precis vid ingångarna till Råsunda. Målet för AIK-anhängarnas ilska var i första hand Levski Sofias fans och spelare, som fick utstå stenkastning och andra attacker, enligt Wetterlind.

Men även AIK:s spelare har eskorterats i säkerhet av polisen.

- Vi måste skydda dem också, eftersom det finns oroligheter i luften efter Walid Attas avstängning, säger Wetterlind.

Hur många som blivit gripna eller om någon person är skadad kan Per Wetterlind inte svara på. Men klart är att en hel del egendom, Levski Sofias buss och flera polisfordon, slagits sönder. Polisen har upprättat en anmälan om våldsamt upplopp.

- Det är en pågående insats, det kommer säkert att finnas både gripna och omhändertagna när den är avslutad, säger Per Wetterlind.

För TT berättar AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch att klubben står till förfogande när det gäller att hitta bråkmakarna.

- Vi måste samarbeta med polisen och identifiera dem som ligger bakom det här. Vi vill stänga av dem som förstör för klubben genom att bete sig på det här viset, säger Koch.

Publicerad 2010-08-20 kl 00:35
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå