POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Kiese Thelin hoppas skaka Zlatan o Co: ”Tror att vi kan överraska”

Foto: Bildbyrån

Anderlecht möter Manchester United i Europa League.
Isaac Kiese Thelin inser att det blir svårt, men inte omöjligt:
- Vi har ett bra lag och jag tror att vi kan överraska.

När John Guidetti fick lämna återbud på grund av skada kallade Janne Andersson in Isaac Kiese Thelin. Anfallaren som i januari bytte bänknötandet i Bordeaux mot mer spel i Anderlecht.

- Det känns bra, jag har kommit till en stor klubb och det är många roliga matcher i både Europa League och i ligaspelet. Nu är det playoff i ligan, säger Isaac Kiese Thelin.

Formen?
- Det känns bättre än när jag var i Bordeaux. Då var det inte mycket spel alls men nu känns det som om det blivit mer och jag känner mig i fysisk bra form.

Tre starter och åtta inhopp i ligan och Europa League har det blivit sedan januari för Kiese Thelin.

- Det är hård konkurrens med en duktig spelare (Lukasz Teodorczyk) som leder skytteligan. Å andra sidan är det bara han, i Bordeaux var det fem andra. Det var så jag tänkte och när tränaren var sugen på att ta dit mig så tänkte jag att vi kör.

Hur blir det framöver - köper Anderlecht loss dig?
- De bestämmer sig den 15 maj och efter det får jag se. Försöker att inte tänka på det alls.

Vad vill du?
- Ahh, jag får inte säga för mycket. Jag tillhör Bordeuax och är utlånad hit. (Skratt) Det som händer det händer. Vi får se. När väl beslutet är tagit då kan jag prata.

Vad är ditt intryck av den belgiska ligan som varit svår för många svenska spelare?
- Det är nog för att den är fysisk, folk som kommer från allsvenskan kanske tror att det är likt Holland men det är absolut inte så utan det är mer likt Frankrike. Många starka spelare och hårt och fysiska lag. Sedan beror det på vilket lag man spelar i, i Anderlecht för man matcherna och det är annorlunda. Det är tuff liga.

Hittills har det bara blivit ett mål för Kiese Thelin, men det var desto mer avgörande. I slutminuterna borta mot Zenith St Petersburg ordnade han ett reduceringsmål som tog Anderlecht vidare i Europa League.

- Ett skönt förstamål och viktigt för klubben. I sista minuten och det tog oss vidare till åttondelen. Det var roligt och väldigt uppskattat av klubben. Hoppas göra något ytterligare viktigt mål, säger han.

Efter att ha slagit ut även Apoel Nicosia så väntar Manchester United och Zlatan Ibrahimovic i kvartsfinalen:

- Jättekul med en stor match men det är en svår match och man vill alltid gå vidare. När vi spelade med Malmö i Champions League kunde det var kul att få storlag men om man inte vinner är det inte kul, säger Kiese Thelin.

- Kanske hade varit bättre med ett mindre lag men nu är vi där och ska möta dem. Det är bara att köra och vi har ett bra lag och tror att vi kan överraska.

Som blixtinkallad i landslaget inser Kiese Thelin att han knappast står först i kön till startelvan. När DN vill att han ska förklara varför han ska spela avstår han för att inte skapa rubriker. Isaac Kiese Thelin är försiktig:

- Vi får se, jag kom hit i efterhand men jag försöker köra mitt på träningen. Man hoppas alltid på att spela lite i varje fall.

Publicerad 2017-03-23 kl 20:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå