Krossen: Inter till EL-final efter 5-0 mot Sjachtar

Europa League

Inter är i Europa League-final.
Det efter att ha kört över Sjachtar Donetsk i semifinalen med hela 5-0.

I går, söndag, tog sig Sevilla till Europa League-final då de besegrade Manchester United med 2-1. I kväll skulle spanjorernas motståndare i finalen utses, då Inter och Sjachtar Donetsk gjorde upp i den andra semifinalen.

Efter tjugo spelade minuter i Lissabon var det Inter som öppnade målskyttet och tog ledningen genom Lautaro Martinez. Italienske stortalangen Nicolo Barella snappade upp en fel pass från Sjachtar, tog sig ut på högerkanten och levererade ett inlägg som Martinez dök upp på i Sjachtars straffområde och nickade in 1-0.

Inter jagade sedan tvåan, men det dröjde fram tills den 64:e minuten innan det kom. På en hörna från Marcelo Brozovic dök högerbacken Danilo D'Ambrosio upp vid bortre stolpen och nickade hårt in 2-0 till Inter.

Knappt tio minuter senare gjorde Martinez sitt andra mål i matchen till 3-0 för Inter. Argentinaren curlade snyggt in ett skott utanför straffområdet på en boll han snappat upp från Romelu Lukaku.

Lukaku gjorde sedan själv hela 4-0 med 12 minuter kvar att spela. Belgaren fick bollen tämligen omarkerad i Sjachtars straffområde och placerade kyligt in fyran vid bortre stolpen bakom Andriy Pyatov.

Fem minuter senare gjorde Lukaku sitt andra mål i matchen då han sprintade förbi Sjachtar-försvararen  Davit Khocholava, skapade ett friläge till sig själv och placerade bollen mellan benen på Pyatov till 5-0 för att fullborda krossen.

Segern innebär att Inter tar sig till sin första Europa League-final sedan man vann UEFA-cupen mot Lazio säsongen 1997-98.

Finalen mellan Sevilla-Inter spelas fredagen den 21 augusti klockan 21:00 svensk tid.

Inter: Handanovic - Godin, De Vrij, Bastoni, D'Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young, Lukaku, Martinez.

Sjachtar: Pyatov - Dodo, Kryvtsov, Khocholava, Stepanenko, Matviienko, Taison, Marcos, Moraes, Marlos, Patrick.