Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Larsson bakom HIF:s vinst - slagläge inför returen

HIF har skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen i Uefa Europa Legue efter att ha besegrat Zestafoni med 2-1 på bortaplan.
- Det känns skönt, säger HIF:s tränare Bosse Nilsson till fotbollskanalen.se.

Det var inget namnkunnigt lag som Helsingborg ställdes mot och hemma i Sverige var det inte många som hade koll på georgiska Zestafoni.
- De var ett starkt lag. De har gjort 11-1 på ett nordirländskt lag, det har inget svenskt lag varit i närheten av vad jag vet, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson strax efter att matchen blåsts av.

Bosse Nilsson ger sin syn på matchen:
- De var passningsskickliga och vi fick jobba stenhårt. Första halvlek har vi det mesta på mittplan och vi har ett par bra lägen men de räddar dem och vi har 0-0 i paus, säger han.

I andra halvlek blev det aningen mer öppet spel.
- De spelar lite högre och då öppnas det upp och vi får mer utrymme för vårt eget spel. Vi skapar fler målchanser och Henrik (Larsson) spelar fram Rasmus (Jönsson) till 1-0 och det känns rätt behagligt, säger Nilsson om ledningsmålet.
- Sen gör de en omställning och gör 1-1 och det känns då som ett okej resultat på bortaplan.

Helsingborg lyckades dock få till ett vinst mål trots att man inte jagade speciellt hårt, enligt Bosse Nilsson.
- Vi får en möjlighet på en kontring där Skulason slår ett inlägg till Henrik som nickar in på bortre stolpen, säger han.

Hur känns det inför returen?
- Det känns rätt bra och som att vi har en bra chans. Vi kan ju till och med förlora med 1-0. Vi är ju starka hemma på Olympia, säger Bosse Nilsson

Publicerad 2009-07-16 kl 18:51
Annons
Annons
Annons