Larsson bröt måltorkan - Leicester-forward med fyra(!) mål

Europa League

Jordan Larsson gjorde säsongens första mål för Spartak Moskva.
Men det var Leicesters Patson Daka som stal showen med sina fyra mål i Europa League-matchen.

Jordan Larsson har haft en tung säsongsinledning med ryska Spartak Moskva och stod kvar på noll mål efter tolv framträdanden inför kvällens Europa League-match hemma mot Premier League-klubben Leicester. Då slog den svenske forwarden till i slutet av första halvlek.

På ett högerinspel från Victor Moses höll sig Larsson framme och vinklade in 2-0 för Spartak i straffområdet. Svensken firade därefter ordentligt när han skrek ut sin glädje och eldade på hemmafansen.

Leicester replikerade dock direkt när anfallaren Patson Daka reducerade till 2-1 precis före paus. Daka fyllde sedan på med ytterligare två mål när han fullbordade sitt hattrick och ensam vände på matchen till Leicesters favör. Spartak tappade därmed 2-0 till 2-3 inom loppet av nio minuter. Daka nöjde sig inte där, utan satte sitt fjärde(!) mål för kvällen när han tryckte dit 2-4.

Spartak reducerade visserligen när Alexander Sobolev gjorde sitt andra mål och väckte liv i matchen med sitt 3-4-mål i slutminuterna, men Leicester höll undan och vann. Engelsmännen går därmed upp som tvåa i gruppen på fyra poäng och petar ner Spartak till tredjeplatsen på tre poäng.

Jordan Larsson lämnades utanför VM-kvalsamlingen i oktober på grund av en skada. I november spelar Sverige avgörande bortamatcher mot Georgien (11 november) och Spanien (14 november) för att försöka ta sig till VM i Qatar 2022. Förbundskapten Janne Andersson tar ut truppen till samlingen den 2 november.