Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Larsson:"Tycker inte att jag platsar i landslaget"

Johan Larsson

Johan Larsson var en ribbträff ifrån att själv vända Elfsborgs match mot Nordsjälland. Men högerbacken drömmer inte om landslaget.

– Jag tycker väl inte att jag är en av de bästa, säger Johan Larsson till fotbollskanalen.se.

Johan Larsson var en av de piggare spelarna i Elfsborg när laget klarade 1-1 hemma mot Nordsjälland. Ytterbacken kom fram fint flera gånger längs sin högerkant, gjorde Elfsborgs mål och hade ett skott i ribban.

– Det kändes att jag fick en riktigt bra träff, den var lite hög och touchade på en försvarare, men den hade lika gärna kunnat gå under ribban, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

Elfsborgs lagkapten Anders Svensson ansåg att laget hade tur som fick med sig en poäng, något som Larsson inte höll med om.

– Jag tycker att det var ett rättvist resultat. Vi började första halvlek riktigt bra, sen orkar vi inte riktigt. Efter paus tycker jag att vi gör det bra igen, kommer rätt i pressen och då är vi jävligt jobbiga att möta, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

Ytterbackens insatser i Allsvenskan och i Europa League har gjort att det höjts röster för att Larsson ska få chansen i landslaget. En fråga han själv viftar bort.

– Det är de bästa som blir uttagna, och jag tycker väl inte att jag är en av de bästa så det grämer mig inte överhuvudtaget och är ingenting jag tänker på, säger Larsson.

Det finns även en hel del utländska klubbar som scoutat ytterbacken, men det är ingenting som är nära för tillfället.

– Jag vet att det är en del klubbar som går på matcherna, men det är inte mer än så. Det finns inte något konkret förslag på bordet utan bara löst intresse. Men jag är öppen för förslag, säger Larsson.

Har du någon speciell liga som du skulle tycka var ett bra steg?

– Nej, jag ser det inte så. Om jag flyttar utomlands ska det vara till en klubb som passar mig. En klubb som behöver försvara sig med näbbar och klor hela tiden vore kanske inte så bra för mig som ytterback. Jag vill kunna gå offensivt och bidra där, säger Larsson.

Går du hellre till ett topplag i den schweiziska ligan än ett bottenlag i Premier League?

– Det beror på vad de har för filosofi. Man kan vara ett bottenlag och ändå ha en filosofi att alltid spela fotboll. Ta Brommapojkarna till exempel, de kommer hit och förlorar visserligen med 6-0, men de slutar aldrig försöka spela fotboll och de ska de ha all cred för, säger Larsson.

Publicerad 2013-08-23 kl 00:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons