Lazio övertygade mot Rosenborg - trots tidig utvisning

Europa League

Lazio rycker i grupp G efter en övertygande seger hemma mot Rosenborg, som i sin tur ramlar ner på sist plats i gruppen.

Rosenborg, men Mikael Dorsin från start, gästade Lazio och fick ett fint läge tidigt när Mauricio drog på sig en frilägesutvisning redan i den sjätte minuten.
Nästan en hel match med en spelare mer än motståndarna, men norrmännen kunde inte utnyttja övertaget.

Istället var det Antonio Candreva som vackert serverade Alessandro Matri i djupled. Matri placerade in 1-0, vilket också blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken var det Matris tur att iklä sig framspelarrollen när han serverade brassen Felipe Anderson till 2-0.
Jörgen Skjelvik skickade in ett inlägg som Alexander Söderlund knoppade i mål och Rosenborg inledde en hård press för att få till en kvittering.

Istället kapades en framstörtande Stefan Radu i straffområdet med drygt tio minuter kvar.
Candreva tog hand om straffen,  Rosenborgs Andre Hansen räddade men Candreva kunde själv ta returen på volley och sätta 3-1.

Rosenborg fick en reduceringschans från straffpunkten men Söderlund visade lika dåliga egenskaper som straffskytt som Candreva - och lyckades inte nå returen.

Lazios seger tar håller laget i topp i gruppen före St Etienne. Dnipro tappade andraplatsen efter hemmaförlust mot just fransmännen. Rosenborg halkar ner till jumboplatsen.