Levi målade när Rosenborg vann i Europa League-kvalet

Europa League-kval

Jonathan Levi spelade från start för sitt Rosenborg. Och med ett mål och en framspelning var svensken högst delaktig i 3-1-vinten mot KF Shkendija i Europa League-kvalet.

Precis som Malmö FF gick norska Rosenborg in i Europa League sista kvalrunda och laget fick en drömstart på första halvlek. Redan efter elva minuters spel satte den förre Elfsborgsspelaren Issam Jebali dit 1-0 för norrmännen mot KF Shkendija.

Fyra minuter senare kom nästa mål när Nicklas Bendtner satte dit 2-0, framspelad av svenske Jonathan Levi. I slutet av första halvlek var det svensken tur att presentera sig som målskytt när han gjorde 3-0, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra kunde det makedoniska bortalaget reducera till 3-1, men närmare än så kom de inte och Rosenborg har skaffat sig ett bra utgångsläge att ta sig vidare till Europa Leagues gruppspel.

Returmötet mellan lagen spelas om en vecka.