Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
10å

Lindholm: Vi gör en stabil laginsats

Djurgården hade 2-1 att gå på mot Rosenborg från hemmamötet i den andra kvalomgången till Uefacupen. Det räckte inte alls. Norrmännen vann med klara 5-0 på hemmaplan och Djurgården har spelat färdigt i Europa för den här säsongen.

-5-0 är ju utskåpning, kändes inte som en sådan match spelmässigt, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm till TT efter matchen.

Djurgården hade spelidén klar. Man skulle inte spela på resultatet från mötet i Stockholm men segern skulle finnas som en trygghet.

-Ju längre vi hade kunnat hålla 0-0, desto mer frustrerade hade de blivit, säger Lindholm, som hoppades att sitt lag då hade kunnat sticka upp och göra mål.
Taktiken fungerade bra fram till att Rosenborgs stormålskytt Steffen Iversen gav norrmännen ledningen i den 43:e minuten.

-Det var synd att vi inte kunde hålla till paus. 1-0 gav dem energi.
Lindholm är ändå nöjd med spelet, i alla fall som det såg ut i 70 minuter. Resultatet känner han inte återspeglar matchen.

Han konstaterar att Djurgården bjöd på en del bakåt och samtidigt var dåligt på att sätta chanserna framåt, vilket man måste göra för att ha en chans internationellt.
-Vi hade en period i andra halvlek då vi spelade riktigt bra och hade flera bra chanser. I stället gör de mål på en kontring och får sedan en billig straff. Då är det i princip god natt för oss.

Alexander Tettey gjorde 2-0 i 65:e minuten och Iversen satte straffen i 67:e.
Paul Lindholm vill dock inte säga att Stockholmslaget tappade spelet men medger att ännu fler ytor blottades bakåt när det satsades än friskare framåt. Per Ciljan Skjelbred gjorde Rosenborgs fjärde mål i 73:e och Iversen satte ytterligare en straff - korrekt dömd denna gång, enligt Lindholm - i 86:e.

-Jag vill ändå säga att vi gör en stabil laginsats. Jag är stolt över vad vi presterar spelmässigt mot ett så bra lag som Rosenborg. Men klart vi är besvikna på resultatet och vi ska sörja lite i kväll att Europaspelet är över.

Hur tror du det går för Rosenborg i turneringen?

-Det är ett lag med mycket rutin från internationellt spel och i kväll var de mycket effektiva mot oss. Beroende på lottning så tror jag de har hyfsad chans att gå vidare.

TT

Publicerad 2008-08-28 kl 22:23
Annons
Annons
Annons