Liverpool till final - körde över Villarreal

Europa League

Liverpool är klart för final i Europa League. Detta efter att laget slagit Villarreal på Anfield med hela 3-0.

Matchens första mål skulle komma redan efter sex minuter. På ett hårt inlägg från kanten så nådde ingen Liverpool-spelare bollen, men det gjorde Bruno. Spanjoren fick bollen på sig och stötte den snöpligt in i eget mål.

Efter en timmes spel så rullade bollen fram till Daniel Sturridges fötter inne i straffområdet. Anfallaren blev helt fri mot Areola och visade inga nerver i avslutet. Via stolproten så placerade Sturridge snyggt in 2-0 i matchen, ett mål som betydde att Liverpool passerat gästerna i den totala ställningen.

I den 70:e matchminuten drog Victor Ruiz på sig sitt andra gula kort - ett tungt avbräck för gästerna som fick jaga en kvittering i numerärt underläge.

Med nio minuter kvar att spela så skulle också spiken i kistan komma då Lallana sköt in 3-0 till hemmalaget. Ett tungt baklängesmål för spanjorerna som efteråt såg uppgivna ut. Laget lyckades ändå hålla nere siffrorna ytterligare utan hemmalaget gick vidare till final med sammanlagt 3-1.

I finalen väntar nu fjolårets mästare Sevilla.

Liverpool: Mignolet - Clyne, Toure, Lovren, Moreno - Can, Milner - Lallana, Firmino, Coutinho - Sturridge

Villarreal: Areola - Mario, Musacchio, Ruiz, Costa - dos Santos, Pina, Bruno, Suarez - Soldado, Bakambu