Lustig låg bakom Gents avgörande mot St Etienne – här är svenskarnas kvällar i Europa League

Europa League

Mikael Lustig låg bakom Gents viktiga 3-1-mål medan flera svenskar åkte på tunga förluster.
Här är alla resultat i Europa League i lag med svenskar.

Torsdagen innebar den första omgången i årets gruppspel i Europa League. Det innebar att flera svenskar antingen spelade eller fick se sina lag spela de första matcherna för året i turneringen.

Mikael Lustig fick starta på högerbacken när Gent tog emot St Etienne. Hemmalaget ledde med 2-0 i paus och med en halvtimme kvar var Lustig involverade i lagets 3-1-mål. En frispark slogs in i straffområdet som Lustig rakade mot mål, där Loïc Perrin riktade in bollen i eget mål. Matchen slutade 3-2 till Gent och Lustig var därmed stark bidragande till att alla tre poäng stannade i Belgien.

Linus Hallenius blev kvar på bänken när hans Apoel tog emot Dudelange men kunde från sin plats där se en väldigt underhållande match. Dudelange gick upp i en 2-0-ledning efter dryga 51 minuter, men släppte sedan in tre raka mål på mindre än fem minuter innan klockan tickat över timmen spelad. Men Dudelange reste sig och gjorde både 3-3 och 4-3 och åkte hem till Luxemburg med alla tre poäng.

Svenskarna i Krasnodar hade ingen rolig afton när laget åkte till Schweiz och mötte Basel. Kristoffer Olsson startade men blev utbytt efter en timmes spel vid ställningen 4-0 till Basel. Marcus Berg kom in på planen sju minuter senare men fick istället se Basel göra även 5-0 innan matchen var slut.

I Rennes saknades Jakob Johansson i truppen när hans lag tog emot Celtic. Mittfältaren lämnade lagets träning häromdagen på kryckor, enligt Ouest France, vilket kan ha varit anledningen till hans frånvaro. Matchen slutade 1-1, efter att bägge lagen gjort varsitt straffmål och Vakoun Issouf Bayo blivit utvisad för Celtic efter två gula kort.

I Skottland ställdes Filip Helander mot Sam Larsson i mötet mellan Glasgow Rangers och Feyenoord. Helander spelade hela matchen när Rangers vann med 1-0 efter att Liverpoollånet Sheyi Ojo gjort matchens enda mål i mitten av den första halvleken. Sam Larsson blev utbytt i den 78:e minuten för Feyenoord.

Oscar Wendt satt på bänken när hans Borussia Mönchengladbach åkte på rejält med stryk av österrikiska Wolfsberger AC. Tyskarna förlorade med hela 4-0 efter tre mål i den första halvleken.

Victor Nilsson Lindelöf vilades för Manchester United när storklubben tog emot Astana i Grupp L. United vann matchen med 1-0 efter att Mason Greenwood gjort enda målet.

Pierre Bengtsson spelade fram till enda målet när FC Köpenhamn slog Lugano i samma grupp som Malmö FF. FCK vann matchen mellan lagen på Parken med 1-0.