Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Lustig låter inte vargavintern stoppa: Kommer att se ut som ett gäng skidåkare

Det kan bli cirka 16 minusgrader när Rosenborg tar emot Bayer Leverkusen i Europa League. Mikael Lustig berättar för fotbollskanalen.se att man bland annat tvingas byta boll var tionde minut.

Går det att spela fotboll i norra Norge så här års? Ja, enligt Uefa ska det vara möjligt om det inte blir för kallt. En ungefärlig gräns är satt vid 16 minus grader och enligt TV4:s väderkanalen.se kan man räkna med just den temperaturen klockan 22.00 på onsdagskvällen – när det är dags att sparka igång andra halvlek av Rosenborgs möte med Bayer Leverkusen.

- Det blir nog match, det är vad som är sagt. Domaren kan stoppa det, men det sägs att det ska bli match, berättar Rosenborgs högerback Mikael Lustig för fotbollskanalen.se.

Rosenborg har på sistone tränat inomhus men under gårdagen gick man ut i 20 minuter för att känna på förutsättningarna.
- Vi hade träning utomhus igår så vi är ganska förberedda. Vi kommer att ha mycket kläder. Samtidigt kommer det att bli väldigt speciellt, vi får se hur det går.

Hur mycket kläder har ni?
- Vi kommer att köra med speciella underställ, värmeplåster på fötterna och en typ av mössa som täcker huvudet, nacken och öronen. Vi kommer att se ut som ett gäng skidåkare.

Men du som är norrlänning är väl van vid minusgrader?
- Ja, det är klart. Jag är ju van vid kyla, men jag har aldrig spelat fotboll när det är värre än tio grader kallt.

Tycker du själv att det går att spela match när det är så kallt?
- Ja, det är klart att det går att genomföra en match. Men bollarna blir stenhårda så vi kommer att byta boll var tionde minut.

Publicerad 2010-11-30 kl 18:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons