Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Lyssnade inte på ryska kravet - nu väntar ett rysk-turkiskt-möte

Uefa valde att inte lyssna på det ryska förbundets krav om att stänga möjligheten för rysk-turkiska-möten.
Nu väntar ett möte som kan hamna i den politiska konfliktens skugga efter att Lokomotiv Moskva lottats mot Fenerbahce i EL-sextondelen.

På grund av det spända politiska läget mellan Ryssland och Turkiet skickade det ryska förbundet en ansökan till Uefa om att stoppa möjligheten för ryska lag att lottats mot lag från Turkiet. 

Ansökan - som skickades in inför lottningen av EM-grupperna - avslogs av Uefa och därmed stod det klart att Ryssland kunde hamna i samma grupp som Turkiet i sommarens EM. 

Så blev det sedermera inte eftersom lotten inte fört nationerna samman.

Uefas val att inte tillmötesgå det ryska kravet innebar även att ryska lag fritt kunde lottas mot turkiska i måndagens Europa League-lottning.

Efter att Lokomotiv Moskva lottats mot Fenerbahce väntar nu ett rysk-turkiskt-möte i EL-sextondelsfinalspel.

Ett möte som inte är helt okomplicerat sedan den ryska regeringen infört flera sportsliga sanktioner mot Turkiet efter att ett ryskt flygplan skjutits ner av turkisk militär.

Om någon vill värva turkiska spelare under uppehållet kommer den möjligheten inte att finnas, sade Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko, enligt BBC Sport, som hänvisar till ryska R-Sport.

Vidare har flera ryska klubblag - däribland Lokomotiv Moskva - fått direktiv om att inte lägga sina träningsläger i Turkiet.

Nu står det dock klart att Moskva-laget trots allt kommer behöva bege sig till Istanbul för den första matchen i dubbelmötet med Fenerbahce.

Publicerad 2015-12-14 kl 14:46
Annons
Annons
Annons