Man United utslaget - efter dubbla misstag

Europa League

Manchester United är ute ur Europa League.
Harry Maguire och David de Gea stod för varsitt misstag mot Sevilla.
- En hemsk kväll för Manchester United, säger förre Premier League-målvakten Robert Green enligt BBC.

Manchester United tappade i förra veckan 2-0 till 2-2 mot Sevilla i första kvartsfinalmötet i Europa League, och under torsdagen väntade retur, då svenske landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf spelade från start för den engelska storklubben i Spanien.

Men det blev inte en rolig kväll för de tillresta United-supportrarna.

Manchester United, som kom från tre raka segrar i Premier League, åkte redan i den åttonde minuten på en mardrömsstart, då mittbacken Harry Maguire slog bort bollen utanför eget straffområde, vilket gjorde att Youssef En-Nesyri satte 1-0 för hemmalaget.

"Lindelöfs partnerskap med Maguire var ett kaos hela kvällen. Det finns en anledning till att ingen av dem är en del av Uniteds första mittbackspar och Erik ten Hag behöver inte en påminnelse till", skriver den engelska tidningen The Independent.

Efter mardrömsstarten ryckte United upp sig och försökte offensivt, men utan utdelning. I stället rasslade det till igen i nätet bakom David de Gea strax före halvtid, men Lucas Ocampos fullträff blev i slutändan bortdömd efter VAR-granskning.

Strax efter paus fick Sevilla revansch för det bortdömda målet, då Loic Bade nickade bollen via ribban i mål. Därmed var United i rejäl brygga. United jagade därefter reduceringsmål, vilket straffade sig i den 81:a minuten. De Gea hamnade då snett vid en utrusning, då han inte lyckades få bort bollen, och i stället blev En-Nesyri tvåmålsskytt till 3-0.

"Manchester United behöver en ny målvakt och har behövt det länge. Det finns inte någon mening med att ge de Gea ett nytt kontrakt. Dags att låta honom gå. Det kan även sägas om Maguire och Lindelöf. De Gea, Maguire och Lindelöf är som Bermudatriangeln", skriver ESPN-journalisten Mark Ogden.

Manchester United, med inhoppande Anthony Elanga på planen, gjorde i slutskedet några försök till att få in ett mål för att väcka liv i matchen, men var aldrig riktigt nära och föll med 3-0. Därmed blev United utslaget ur Europa League.

Sevilla får i sin tur spela en ny semifinal mot Juventus i turneringen.

Sevilla: Bounou - Navas, Bade, Marcao, Acuna - Ocampos, Gudelj, Fernando, Rakitic, Lamela - En-Nesyri.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf, Maguire, Dalot - Eriksen, Casemiro, Sabitzer - Antony, Martial, Sancho.