Manchester Uniteds nya fiasko - Midtjylland skrällde

Europa League

Kristoffer Olssons FC Midtjylland chockade Manchester United i den första av två Europa League-sextondelsfinalmatcher.
Danskarna vann med 2-1.

Redan efter elva minuter var FC Midtjylland nära att göra 1-0 mot Manchester United. Kian Hansen lurade bort Daley Blind på en hörna och försvararens avslut räddades av Manchester Uniteds målvakt Sergio Romero nere vid ena stolpen.

20 minuter in i matchen var också bortalaget nära att sätta 1-0. Chris Smalling fick en stor möjlighet på en hörna, men hans nick letade sig inte in i nät.

I den 36:e minuten kom Vaclav Kadlec i ett friläge för Midtjylland, men hans avslut räddades enkelt av Sergio Romero. I anfallet efter satte Manchester United istället 1-0. Memphis Depay tog emot ett inlägg nästintill sittandes och tryckte sedan in bollen i nät.

Men danskarna kom tillbaka. Yttermittfältaren Pione Sisto lurade ett antal motståndare, efter att Manchester slarvat i försvaret, och sköt ett skott från en position utanför straffområdet som touchade på en United-spelare och letade sig in bakom Sergio Romero.

Efter en timmes spel var Midtjylland nära att göra 2-1. Inhopparen Paul Onuachu nickade ett inlägg från svenske Kristoffer Olsson och bollen såg länge ut att gå i mål, men plötsligt sträckte Sergio Romero ut och bjöd på en svettig räddning i luften.

Samme Onuachu gjorde sedan mål. I den 77:e minuten fick han bollen vid straffområdeslinjen och fick i väg ett skott som letade sig in i målvaktens högra hörn längs med gräset. 2-1 till FC Midtjylland.

Danskarna höll undan och vann med 2-1. Det resultatet tar man alltså med sig till returen på Old Trafford i nästa vecka.

Startelvorna:

Midtjylland: Andersen - Rømer, Hansen, Bodurov, Novák - Hassan, Sparv - Kadlec, Sisto, Olsson - Pusic.

Manchester United: Romero - Love, Smalling, McNair, Blind - Herrera, Carrick - Lingard, Mata, Memphis - Martial.