Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Mängder av svenskar kvar - Superkollen på Europa League

Det kryllar av svenskar i Europa League - här är superkollen inför slutspelet i turneringen.

Inget svenskt lag nådde gruppspelet i nya Europa league. Men mixa ihop alla svenskar som just nu spelar där och det blir ett komplett lag.
Eller vad sägs om den här startelvan i ett hamrénskt 4-2-3-1-system:
Andreas Isaksson, PSV Eindhoven - Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, Daniel Majstorovic, AEK Aten, Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, Oscar Wendt, FC Köpenhamn - Rasmus Lindgren, Ajax, Viktor Elm, Heerenveen - Kennedy Bakircioglü, Ajax, Ola Toivonen, PSV, Behrang Safari, Basel - Marcus Berg, Hamburg.

Reserver: Eddie Gustafsson (mv), Salzburg, Johan Wiland (mv), FCK, Peter Larsson, FCK, Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, David Elm, Fulham, Tobias Linderoth, Galatasaray, Markus Rosenberg, Bremen.

Skulle kunna vara ett FC Sweden och ett hyfsat gäng, eller hur?
Faktum är att många av de svenska proffsen kommer att finnas med när det drar i hop sig till 16-delsfinaler i februari.

Flera direkt avgörande matcher väntar de kommande dagarna i den sjätte och sista gruppspelsomgången. Svenska spelare är inblandade i flera.
På S:t Jakob Park möter Behrang Safaris Basel Fulham. En av klubbarna gör Roma sällskap i turneringen. Safari och hans polare behöver till skillnad från engelsmännen inte tänka på ett kommande mastigt ligaprogram under jul och nyår.

Det är Basels sista match för året. Sedan väntar vinteruppehåll. Först den 6 januari kallar tränaren Thorsten Fink till samling igen.
-Det är alltid skönt med lite ledigt även om det känns bra i kroppen, säger Safari som åker hem och firar i Lund.

Men först ska jobbet göras. För Basel, trea i ligan i fjol, var det en missräkning att inte nå Champions league igen. Därför är en framgång i Europa league viktig.
-Vi är taggade och det är upp till kamp. Det betyder väldigt mycket för klubben och oss spelare att gå vidare, säger han till TT.

För Basel räcker det med en poäng för att gå vidare.
-Men vi kommer att gå för fullt för att vinna och spela offensivt.

TT: Vad vet du om Fulham?

-Inte allt för mycket mer än att det är ett bra lag. Vi förlorade (0-1) mot dem borta, men vi hade övertaget hela matchen och skapade de flesta målchanserna. Vi borde ha vunnit den matchen, men så där är det ibland.

Safari är given som vänsterback med uppgift att stöta framåt. Men han är inte alls helt negativ till att spela som vänstermittfältare i landslaget, rollen han testades i mot Italien förra månaden och kan bli aktuell för igen framöver.
-Det blev lite uppförstorat, det där. Jag har sagt till tränaren (Erik Hamrén) att jag ser mig som vänsterback och att jag konkurrerar på den platsen. Men jag spelar där tränaren sätter mig.

David Elm får inte spela för Fulham i Europa league förrän nästa år eftersom han deltog i Kalmars kval till Champions league

TT

Publicerad 2009-12-15 kl 19:40
Annons
Annons
Annons