MFF enkelt vidare i EL – får möta israeliskt motstånd i sista EL-kvalomgången

Malmö FF hade 3-0 att gå på efter första matchen och inte en enda gång såg det hotat ut mot Zrinjski, trots att MFF själva knappt skapade något och trots ett sent insläppt straffmål.
Nu är Skånelaget ett dubbelmöte från nytt EL-gruppspel.
- Ser man på vilket läge vi är i så har det aldrig varit bättre, säger Markus Rosenberg till Kvällsposten

Det enda som Malmö FF behövde göra i returmatchen i EL-kvalet mot Zrinjski var att undvika storförlust, och de klarade av det på ett enkelt sätt.

Första halvlek i dagens bortamatch skiljde sig stort från förra veckans match. Förra veckan var det MFF som hade nästan allt bollinnehav, den här gången var det Zrinjski. Zrinjski var dock dåliga på att utnyttja det, och hade bara ett eller två bra lägen i första halvlek. MFF hade å andra sidan bara ett par avslut själva.

Det stora att ta med sig från första halvlek, förutom att det var mållöst, var att Marcus Antonsson behövde gå av med känning efter redan några minuter.

Å andra sidan kunde Arnor Traustason hoppa in i andra halvlek, hans första match på en månad efter smällen mot Djurgården. Förutom det var även andra halvlek händelsefattig, och ett för dagen ganska svagt MFF hade inga problem att länge hålla nollan i värmen.

Det blev dock en förlust med ett mål, då Zrinjski gjorde mål på straff på stopptid, mål via Sovsic.

- Det var en svårspelad plan idag och en intensiv atmosfär. Jag tycker att vi kontrollerade matchen bra mot slutet av den första halvleken och i den andra halvleken. Vi hade velat hålla bollen på ett bättre sätt och 0-0 hade speglat matchbilden bättre men överlag är vi naturligtvis glada över att ha gått vidare, säger MFF-tränaren Uwe Rösler i en kommentar på föreningens hemsida.

Det blev förlust med 1-0, men vinst med totalt 3-1. Motståndarna i den sista kvalomgången blir Bnei Yehuda, förra säsongens cupmästare i Israel. Vid vinst där är MFF klart för gruppspelet i Europa League.

- Vi ska ta oss in. Ser man på vilket läge vi är i så har det aldrig varit bättre. Sedan handlar det om att klara av att hålla nivå också. Gör vi inte det så blir det svårt, säger MFF-kaptenen Markus Rosenberg till Kvällsposten.

Malmö FF: Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Larsson, Christiansen (68'), Bachirou, Lewicki, Knudsen – Antonsson (5'), Rosenberg (86')

Inhoppare: Molins (5'), Traustason (68'), Gall (86')

Zrinjski: Brkic – Kadusic, Jakovljevic, Barbaric, Ticinovic (72') – Curjuric (81'), Sovsic, Rustemovic – Mandic (66'), Lendric, Govedarica

Inhoppare: Stojkic (66'), Bencun (72'), Cirjak (81')