POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

MFF förbereder sig för mycket rörelse i EL-kvalet: "De spelar man-man-markering"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Malmö FF:s facit i sina förstarundor i Europa har ofta blivit avancemang, men knappa sådana. Nu ska de möta ett typiskt brittiskt lag.
- De gömmer sig inte, säger Uwe Rösler. 

Totalt 1-0 mot Ventspils, 1-0 mot Vilnius, 2-4 mot Vardar, 3-1 mot HB Torshamn.

Första rundan i Europacuperna skulle i teorin kunna vara en enkel transportsträcka mot något större, men det har varit svårare än så under de senaste åren för Malmö FF. Den enda gången som det blev riktigt enkelt var förra året mot Drita (5-0). I morgon är det nästa "enkla" motstånd, mot nordirländska Ballymena United på hemmaplan.

- Vi kan inte tro att vi kan ställa ut skorna och allt kommer att lösa sig. Vi ska gå ut och verkligen inte underskatta motståndarna, säger Oscar Lewicki. 

Ballymena United har ingen större historik i Europacupspel, men det har deras huvudtränare David Jeffrey, som innan var huvudtränare i 17 år hos Linfield. Han har coachat 21 rundor i Europa och bara slagit ut tre lag från Färöarna och ett från Lettland, men också bara förlorat med ett eller två mål mot lag som Dinamo Zagreb, Bate, Rosenborg, och Elfsborg.

Enligt Uwe Rösler och Lewicki är Ballymena United ett typiskt brittisk lag, där man tidigt måste kontrollera deras långbollar och förbereda sig för ett lag som spelar energiskt. På tisdagens träning tränade MFF mycket på att ha rörelse på centralt mittfält, för att förbereda sig för Ballymena Uniteds spelsätt där man måste komma ifrån deras spelare. 

- De spelar man-man-markering på planen. De hålls ansvariga, de vill vara ansvariga. De gömmer sig inte, säger Rösler. 

Det verkar också som att nästan samtliga MFF-spelare är friska och redo att spela i morgon. Det enda undantaget är Jonas Knudsen, som inte kan registreras till denna rundan eller till matchen mot Djurgården på söndag. 

- Nästa match är alltid den viktigaste, men vi har också några tankar om söndagens match (mot Djurgården), säger Rösler om tankarna kring startelvor. 

Publicerad 2019-07-10 kl 16:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå