POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

MFF förlorade avslutsstatistiken mot Genk med 2-25: "Frustrerande – men de är ett sjukt bra lag"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Sporten med målen från Malmös förlust.

GENK. Noll skott på mål, ett utanför, och ett skott blockerat.
Det var allt Malmö FF klarade av offensivt mot Genk (förlust 0-2).
- Vi möter ett bra lag samtidigt som vi har en dålig dag. Då är skillnaden såhär stor, sa Markus Rosenberg efter matchen. 

Den officiella Uefa-statistiken efter matchen löd 25 avslut för Genk, två för Malmö FF där ett skott var blockerat och det andra gick utanför. Bollinnehavet slutade på 63-37. Malmö FF:s bägge anfallare kom till några kontringar, men där gick det inte längre än så. 

- Det är tungt. Vi möter ett bra lag samtidigt som vi har en dålig dag. Då är skillnaden såhär stor, sa Markus Rosenberg efter matchen. 

- Det är ett lag som är otroligt rörligt och spelskickligt. Vi kanske inte gick lika högt upp i pressen som vi brukar göra. När vi väl hade bollen skulle vi spela vårt spel. De är otroligt aggressiva i förstapressen. Kommer man ur den så kan man skapa lägen, men tyvärr gjorde vi inte det. 

- Kollar man på målen är det två misstag, men de är bättre än oss och förtjänar att vinna. 

Det fanns dock situationer för att skapa bra kontringar då Genk spelade väldigt attackerande och lämnade stora ytor. Det närmaste MFF kom bra målchanser var ett korrekt bortdömt mål på tilläggstid när det redan var 0-2-underläge, och en avblåsning för skadebehandling när Rosenberg skulle kontra. 

- Vi hade lägen, helt klart, men vi kom inte till. Vi halkade otroligt många gånger, hybriden var hård så man kom inte ner i den. 

Anfallskollegan Marcus Antonsson bröt i och med dagens match en svit med sex raka matcher med mål. 

- Vi kom inte åt dem från första stund. Snabb plan och vi måste ge Genk att det är ett sjukt bra lag. Frustrerande, för det fanns ändå tydliga omställningslägen, men man fick lägga mycket energi defensivt. Vi orkade inte som lag utnyttja omställningslägena fullt ut, sa Antonsson. 

- Ibland möter man ett riktigt bra lag och då får du inga chanser, men när vi vann bollen så spelade de med hög press och det fanns lägen i dag.

Publicerad 2018-09-20 kl 22:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå