MFF kvitterade två gånger om i Slovenien - bortamålsfördel inför returen

Först hade Malmö FF underläge i fem minuter, sedan en gång till i fyra minuter.
De snabba kvitteringarna mot Domzale (2-2) gjorde att MFF, trots problem i matchen, har bra utgångsläge inför returen hemma nästa vecka.
- Det är ett bra resultat, säger tränaren Uwe Rösler enligt Malmös hemsida.

Malmö FF, utan större överraskningar i startelvan och med Erdal Rakip och Arnor Traustason på skadelistan, spelade på torsdagen i Europa League-kvalet borta mot Domzale. MFF hade dock problem att få igång sitt spel i första halvlek, trots 1-1 i halvtid.

Domzale hade fler chanser och tog också ledningen efter en hörna, målskytt Shamar Nicholson, men bara några minuter senare nickade Rasmus Bengtsson efter en hörna, bollen styrdes på en spelare i Domzale, och det var kvitterat innan halvtidsvilan. Ett positivt resultat för MFF sett till matchbilden.

Andra halvlek började precis som första halvlek avslutades: ett mål från Domzale, och bara minuter senare en kvittering av MFF. Domzales mål kom via Adam Gnezda Cerin efter väggspel, och MFF:s mål via Marcus Antonsson efter en bra assist från Oscar Lewicki.

Det var dock svårt för MFF att komma upp i normal standard, och Domzale var nära ett nytt ledningsmål, men Johan Dahlin gjorde en skarp reflexräddning på en nick från nära håll. I andra halvlek behövde MFF också göra två byten på grund av känningar på Lasse Nielsen och Sören Rieks. Domzale var också ytterst nära 3-2 i sista sekunden, men avslutet gick på Dahlin.

MFF klarade därför av att hålla 2-2, vilket gör att de har bortamålsfördel inför returen nästa veckan. Vinnaren mellan MFF och Domzale möter vinnaren mellan Utrecht och Zrinjski i nästa omgång. I det mötet blev det 1-1 i första matchen i Nederländerna.

I EL-kvalet spelade Häcken även oavgjort med AZ och Norrköping besegrade lettiska Liepaja.

Malmö FF: Dahlin – Nielsen (80'), Bengtsson, Safari – Berget, Lewicki, Bachirou, Christiansen, Rieks (68') – Rosenberg, Antonsson (77')

Inhoppare: Knudsen (68'), Molins (77'), Brorsson (80')

Domzale: Sorcan – Corluka, Dobrovoljic, Klemencic, Sikosek – Käit – Vuk (38'), Cerin, Ibricic (92'), Mujan (90') – Nicholson

Inhoppare: Podlogar (38'), Karic (90'), Ilic (92')