MFF med drömläge för avancemang i EL - säker seger mot Zrinjski

Europa League-kval

MALMÖ. Malmö FF hade kontroll på Zrinjski hela matchen i Europa League-kvalet, och vann säkert med 3-0 inför returen nästa vecka.

Malmö FF hade förväntat sig ett lågt Zrinjski i hemmamatchen EL-kvalet, och framför allt i första halvlek var det spel på en planhalva. MFF hade cirka 70 procent bollinnehav och släppte bara till ett enda avslut.

Det avslutet var dock farligt då MFF släppte till ett friläge, men det var en av få gånger där Zrinjski var kvar på MFF:s planhalva. Istället pressade MFF högt och vann tidigt tillbaka bollen, flera gånger om inför drygt 14100 åskådare.

MFF missade två stora målchanser, en där Anders Christiansen lite förvånande passade Markus Rosenberg istället för att skjuta själv och en chans där Jo Inge Berget kom helt fri nära målet, men Zrinjskis målvakt gjorde en superb reflexräddning.

På den efterföljande hörnan till Bergets chans så blev det 1-0, sent i första halvlek. Efter flipperspel var det Rasmus Bengtsson som tryckte in målet, och han har därmed gjort mål i tre raka EL-kvalmatcher.

- Bra spel, både bra offensivt och defensivt, sa assisterande tränaren Andreas Georgson till Viasat i halvtid.

- Vi har skapat en hel del målchanser, till och med kanske fler än vi trodde med tanke på hur många spelare det är i deras straffområde.

Även andra halvlek var en liknande dominans, och Anders Christiansen gjorde 2-0 efter att ha haft ett fint samspel med Markus Rosenberg. Inte långt därefter vek Jo Inge Berget in från kanten, tog ett distansskott, och en dålig målvaktsretur ut i banan så att Sören Rieks kunde göra 3-0.

MFF var effektiva, men Zrinjski skapade i princip ingenting och matchen igenom hade de bara några enstaka avslut. Matchen slutade 3-0, och om MFF tar sig vidare i returen nästa vecka så väntar antingen Neftchi Baku eller Bnei Yehuda Tel Aviv.

AIK vann sin match mot Sheriff med 2-1 och har därmed ett fint läge att ta sig vidare till playoff i Europa League.

Malmö FF: Dahlin – E.Larsson, Bengtsson, Safari – Berget (79'), Lewicki, Bachirou, Christiansen (83'), Rieks – Molins (79'), Rosenberg

Inhoppare: Brorsson (79'), Antonsson (79'), Innocent (83')

Zrinjski: Brkic – Kadusic, Jakovljevic, Barbaric, Rugasevic (79') – Cirjak, Sovsic (61'), Rustemovic – Mandic, Hadzic (67'), Govedarica

Inhoppare: Zlomislic (61'), Lendric (67'), Ticinovic (79')