TV: MFF skakat - men vann till slut mot Lugano i Europa League

Europa League

MALMÖ. Malmö FF tog sin första seger i årets EL-gruppspel. De gick upp i tidig och enkel 2-0-ledning, men darrade i hela andra halvlek mot FC Lugano (2-1).

Se målen från matchen i Sportens sändning, med start 00.20, i spelaren ovan.

Malmö FF hade missat sex av sju straffar innan en halkande Markus Rosenberg satte sin mot Kalmar FF. Från och med det har MFF satt tre av tre straffar, där den tredje kom efter drygt tio minuter i dag mot FC Lugano i Europa League.

Jo Inge Berget klev fram efter att Eric Larsson fixat straffen, och satte den trots att målvakten Noam Baumann rörde bollen med fingrarna.

MFF hade bra grepp schweizarna och efter en halvtimme kom 2-0. Sören Rieks drog inåt, sköt, och Guillermo Molins slängde fram en klack och styrde in bollen i mål. 2-0-ledningen kom till trots att Uwe Rösler vilade Markus Rosenberg, Behrang Safari, och Rasmus Bengtsson, samtidigt som Anders Christiansen är skadad.

Där och då såg det ut att gå mot en enkel seger, men direkt i inledningen av andra halvlek reducerade Alexander Gerndt och bara minuter senare träffade Eloge Yao stolpen, under en halvlek där MFF skakade inför knappt 16800 åskådare på Stadion.

Rösler agerade genom att byta in Bengtsson, Safari, och Rosenberg, men FC Lugano fortsatte att ha andra halvleken och skapade bland annat oro med ett par skott i efterspelet på en fast situation.

MFF lyckades dock att hålla ut till 2-1, och står nu på fyra poäng i gruppspelet efter tre omgångar.

Malmö FF: Dahlin - Lewicki, Nielsen, Knudsen (85’) - Larsson, Bahcirou, Innocent (69’), Traustason, Rieks - Berget, Molins (77’)

Inhoppare: Bengtsson (69’), Rosenberg (77’), Safari (85’)

FC Lugano: Baumann - Yao (60’), Maric, Daprela, Obexer (79’) - Custodio, Sabbatini, Lovric - Bottani (81’), Gerndt, Carlinhos

Inhoppare: Aratore (60’), Holender (79’), Rodriguez (81’)