TV: MFF tappade i andra halvlek - utslaget ur Europa League: "Känner stolthet hur vi genomför dubbelmötet"

Europa League

LONDON. Malmö FF var med mot Chelsea i mer än 140 minuter, men tidigt i andra halvlek på Stamford Bridge gjorde Chelsea returmatchens första mål. MFF blev utslagna ur Europa League efter tre insläppta mål och en utvisning på en halvtimme.
- Jag känner ändå stolthet över hur vi genomför det här dubbelmötet, säger Marcus Antonsson till Kanal 9 efter matchen.

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

Efter 1-2-förlusten på hemmaplan skulle Malmö FF försöka hota Chelsea på bortaplan i Europa League, och de första 45 minuterna gjorde de nästan allt de kunde.

MFF tryckte flera gånger ner Chelsea på egen planhalva och hade några halvchanser, där det bästa läget var via Markus Rosenberg. Han vann boll högt upp, vred runt, och sköt strax utanför. Chelsea hotade främst via några kontringar, men deras bästa chans var i samband med en hörna.

- Det är synd att vi inte kan få utdelning. Vi känner att vi är där och man känner frustrationen hos dem och att pressen verkligen biter och det säger de på planen också att de är imponerade, säger Marcus Antonsson till Kanal 9 efter matchen.

Arnor Traustason anlände till London först i dag, och var den startande pjäsen på centralt mittfält vilket innebar exakt samma MFF-elva som i förra veckans match. Chelsea vilade några av sina största stjärnor, men kom ändå med en stark startelva innehållande bland annat Cesar Azpilicueta, N'Golo Kanté, Willian, och Mateo Kovacic.

I andra halvlek skulle dock Chelsea få utdelning på en kontring. Lasse Nielsen nickade långt, men bollen hamnade hos Kanté, som drev framåt, passade ut till Willian, och ett inlägg till Olivier Giroud som la den i öppet mål. Tio minuter senare hade Chelsea ett liknande läge: Kanté med bolldriv i öppen yta framför MFF:s backlinje, Chelsea fick till slut in bollen, men den gången dömdes det bort för offside.

MFF behövde byta ut Markus Rosenberg för en knäskada, och tog in bland annat Carlos Strandberg, Oscar Lewicki, och Romain Gall för att komma in i matchen igen.

Det gick dock inte. Strax därefter blev Rasmus Bengtsson utvisad efter sitt andra gula kort, och på efterföljande frispark gjorde Ross Barkley 2-0.

- Det är klart att man känner att man sviker laget lite också. Självklart gör de mål på det efter också och då är det spiken i kistan. Det är en olycklig situation, säger Rasmus Bengtsson till Kanal 9.

Ytterligare tio minuter senare gjorde Callum Hudson-Odoi, den unga publikfavoriten, ett 3-0-mål. Han fick en krossboll, fortsatte driva inne i straffområdet, och sköt in bollen vid bortre stolpen.

Efter det handlade matchen för MFF:s del att hålla nere siffrorna, samtidigt som Chelsea vilade några spelare sista kvarten när de hade komfortabel ledning. Slutresultatet på Stamford Bridge blev 3-0, och i och med vinsten på Stadion blev slutsiffrorna 5-1.

- Det är en besvikelse, så klart, att förlora. Samtidigt så som matchen blev, lite ryckigt, med skada på Mackan (Markus Rosenberg) och sedan utvisningen direkt på det så är det tungt. Jag känner ändå stolthet över hur vi genomför det här dubbelmötet, säger Marcus Antonsson.

Chelsea: Caballero – Azpilicueta (79'), Rüdiger, Christensen, Emerson – Kanté (75'), Kovacic, Barkley (75') – Hudson-Odoi, Giroud, Willian

Inhoppare: Loftus-Cheek (75'), Jorginho (75'), Ampadu (79')

Malmö FF: Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Vindheim, Christiansen (71'), Bachirou, Traustason (71'), Rieks – Rosenberg (62'), Antonsson

Inhoppare: Strandberg (62'), Lewicki (71'), Gall (71')