MFF tappade ledning två gånger - Union SG segrade med 3-2 i Europa League

Europa League

LEUVEN. Joseph Ceesay och Isaac Kiese Thelin gjorde varsitt mål i Belgien, men det räckte inte.
Union Saint-Gilloise vann en svängig och underhållande Europa League-match med 3-2.
- Jag tycker att vi förtjänar mer, säger Isaac Kiese Thelin till Viaplay.

Malmö FF gjorde tre förändringar i startelvan sedan 2-1-vinsten mot IFK Norrköping i söndags. Johan Dahlin, Jonas Knudsen, Felix Beijmo och Moustafa Zeidan inledde medan Isamel Diawara, Sergio Pena och den skadade duon Anders Christiansen och Niklas Moisander utgick. I hemmalaget Union SG inledde svenskarna Joachim Imbrechts och Gustaf Nilsson på bänken.

MFF fick en drömstart i matchen. Isaac Kiese Thelin jobbade fram bollen till Martin Olsson, vänstermittfältare i kväll, hittade en fri Joseph Ceesay till höger i straffområdet som avslutade intill den närmaste stolpen. Sommarförvärvets första mål i MFF-tröjan kom i den sjätte minuten, en bara elva minuter senare kvitterade Union SG.

Lagkaptenen Teddy Teuma fick måtta ett inlägg ensam och prickade huvudet på Christian Burgess, vars avslut Dahlin inte kunde hindra från att gå över mållinjen. Fem minuter senare kom nästa försök från hemmalaget när Victor Boniface nickade ner bollen till Senne Lynen som fick på ett tungt distansskott. Dahlin tog hand om det och sin egen retur.

Hemmalaget dominerade bollinnehavet och ökade trycket mot MFF-målet. I den 35:e minuten vände Boniface bort ett par MFF-spelare och hamnade öga-mot-öga med Dahlin, men Dennis Hadzikadunic kom till undsättning och glidtacklade bollen till hörna i sista stund. Några minuter innan halvtidsvilan kom nästa Union-chans, återigen efter ett inlägg. Denna gång avslutade Ismaël Kandouss men Dahlin stod återigen i vägen. MFF red ut Union-pressen och halvleken slutade 1-1.

Fem minuter efter pausvilan kom nästa Union-läge. Teuma hittade en fri Dennis Eckert, som drog till och såg avslutet gå utanför. I den 57:e stack MFF sedan upp och hittade ett nytt ledningsmål. Ceesay fick bollen på högerkanten och nådde ut med den till Beijmo, vars inlägg hittade en helt fri Kiese Thelin. MFF-centern avslutade utom chans för Union SG-målvakten Anthony Moris.

Några minuter efteråt låg Teuma bakom ännu en målchans när han spelade fram till Amani Lazare i straffområdet, vars avslut gick rakt på Dahlin. I den 69:e minuten tog Teuma till slut saken i egna händer. Efter ett bolltapp från gästerna på mittplan fick mittfältaren bollen och pricksköt in kvitteringen från distans.

Två minuter senare var vändningen fullbordad. Boniface fick bollen till vänster i straffområdet, tryckte sig förbi Lasse Nielsen och sköt distinkt in 3-2-målet. Kort senare var inbytte Nilsson nära att göra sitt första mål i Union-tröjan men avslutet smet precis Dahlins högra stolpe.

MFF fick inte till någon riktig slutforcering, men fick ändå en sista möjlighet i den 89:e minuten. Jo Inge Berget nickade dock Sören Rieks frispark tätt över ribban och matchen slutade 3-2 på Den Dreef Stadion i Leuven. Resultatet innebär att Union SG och Braga toppar gruppen på maximala sex poäng medan MFF är kvar på noll, tillsammans med Union Berlin som föll mot Braga i kväll.

MFF möter Bundesligalaget i nästa omgång i oktober.

Isaac Kiese Thelin var av förklarliga skäl besviken när han pratade med Viaplay efter matchen.

- Besvikelse så klart, jag tycker vi gör en bra bortamatch och har ledningen, jag tycker att vi förtjänar mer, säger han efter matchen.

Om situationen i EL-gruppen säger anfallaren så här:

- Det är klart det är jobbigt, det är fyra matcher kvar så det är bara att jobba på och tro på det.

Åge Hareide ser det positiva med Malmös nederlag:

- Killarna jobbade hårt men resultatet var inte bra. Killarna får lära sig att vara mer cyniska i ledning. Det som är positivt är att vi får ta med tempo och intensitet in i allsvenskan, säger MFF-tränaren Åge Hareide efter matchen.

Hareida var dock kritisk till att laget gjorde misstag i försvaret, och ville inte utvärdera de insläppta målen.

- Det får du värdera själv. Vi är ett kollektiv och sedan kommer enskilda misstag i matchen. Vi får ta bort dem och försvara oss bättre, säger Hareide.

Startelvor

Union Saint-Gilloise: Moris - Van Der Heyden, Burgess, Kandouss, - Francois (67'), Teuma (K), Amani, Lapoussin, Lynen - Boniface (80'), Eckert (53').

Byten: Adingra (53'), Nilsson (67'), Rodgriguez (80')

Malmö FF: Dahlin - Beijmo, Nielsen (K), Hadzikadunic, Knudsen (utbytt 46') - Ceesay (74'), Lewicki, Zeidan (61'), Olsson - Berget, Kiese Thelin.

Byten: Rieks (46'), Larsson (61'), Toivonen (74')

Gula kort: Van der Heyden (90')