POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
19v

MFF:s matchplan höll inte fullt ut – skulle slita ut Sarpsborg: ”De var väldigt vältränade”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas torsdagens Sporten med MFF:s 1-1-mål från matchen.

MALMÖ. Malmö FF försökte att trötta ut Sarpsborg (1-1), men när det inte riktigt fungerade så blev det istället rakare bollar mot Carlos Strandberg.
- Hade vi spelat som i dag även i allsvenskan, så hade de flesta lagen tröttnat totalt. De var väldigt bra tränade, sa Uwe Rösler efter matchen. 

Malmö FF hade gjort upp en tydlig matchplan mot Sarpsborg: håll i bollen, trötta ut dem, och så kommer målchanserna efter det. Uwe Rösler var inte nöjd med första tio minuterna, men sedan anser han att MFF kom igång och trots slutresultatet var han själv väldigt nöjd med första halvlek. 

- Sett till var vi är och gräsmattan.

- Vi hade tillräckligt många chanser i den perioden för att göra mål. Det är alltid viktigt att i de bra perioderna göra ett mål och ha en ledning så de måste komma fram, trycka fram fler spelare, och då blir det lättare att spela genom linjerna, men i 45 minuter var det väldigt bra sett till motståndet, ett väldigt bra organiserat motstånd. 

Över hela matchen så fungerade det dock inte att trötta ut dem. I andra halvlek byttes istället Carlos Strandberg in för att ge ett rakare alternativ, men det gav inte den effekten som Rösler hade hoppats på. 

- Meningen var att hålla i bollen så mycket vi kunde. Vi hade dubbelt så många passningar som de hade och hoppades att de skulle tröttna, precis som många lag tröttnar i andra halvlek när de jagar och jagar och jagar.

- Jag tycker vi är ganska bra på att bryta ner lag, men det här är på en annan nivå. Hade vi spelat som i dag även i allsvenskan, så hade de flesta lagen tröttnat totalt. 

- All beröm till dem. De var väldigt vältränade, och de orkade i 90 minuter att täcka ytorna, vara organiserade, och vara ett hot framåt. 

Inför matchen hade Rösler sagt att de behövde vinna i dag. Det finns dock fortfarande en chans att gå vidare, och det kan till och med räcka med bara en seger till, beroende på övriga resultat. Oavsett resultat i nästa match så avgörs gruppen för MFF i den sista omgången. 

- Det spelar ingen roll vilka vi möter, vi vill alltid vinna, men vi är i Europa. Vi gjorde många saker rätt i dag. Vissa saker kan vi göra bättre och kommer att göra bättre, men ingen gråter i omklädningsrummet. 

- Gruppen är fortfarande öppen.  

Publicerad 2018-11-08 kl 22:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå