POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
14v

MFF:s stora utmaning mot Sarpsborg – hantera defensiva fasta: "Då har vi en jäkla bra chans att slå dem"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Mötet med Sarpsborg blir en nyckelmatch.
Framför allt vill MFF undvika att den norska klubben får komma till på fasta situationer.
- Då har vi en jäkla bra chans att slå dem, säger den assisterande tränaren Olof Persson.

Först Midtjylland i kvalet, sedan Sarpsborg i gruppspelet. Malmö FF har i höst stött på några av Europa Leagues mest inriktade lag när det kommer till fasta situationer. MFF hanterade det mot Midtjylland och gjorde själva två hörnmål framåt, men det blev ett insläppt i efterspelet kring ett långt inkast mot Sarpsborg. 

Hur blir det då i returen i dag? 

- Kan vi hålla Sarpsborg borta från målchanser på fasta situationer så har vi en jäkla bra chans att slå dem, säger assisterande tränaren Olof Persson.

- Ett kvitto var såklart att vi kunde mäta oss med de som kanske är allra bäst på det, alltså Midtjylland. Vi hade en plan borta mot Sarpsborg att försöka ta lite stinget av det, med lite annorlunda uppställning. Vi får se vad vi väljer nu, men jag hoppas att det inte kommer så många spelavbrott så vi kommer in i deras lunk. 

- Och offensivt finns också lite att hämta. Många gånger har vi märkt att lag som är jäkligt bra på fasta offensivt, också har en del svagheter på de defensiva. 

Persson är ansvarig för fasta situationer i MFF, och enligt Persson är det endast Kalmar FF i allsvenskan som systematiskt har använt långa inkast mot MFF. Det har därför tagit lite extra tid att vänja sig vid de här lagen i Europa League, eftersom det så sällan sker i MFF:s ligamatcher. Midtjylland tog långa inkast konstant mot MFF, Sarpsborg likaså även om de tappade längd på inkasten ju längre matchen led. 

- Midtjylland är mer organiserat, mer systematiskt arbetssätt kring fasta, medan Sarpsborg är mer kaosaktivitet. Det är nästan lite svårare att möta, tycker jag. Med Midtjylland vet man. De är jäkligt duktiga, men man vet nästan vad som ska hända. Sarpsborg är mer oförutsägbara och lite hetare, kanske. De är båda riktigt bra, men på olika sätt. 

- (Midtjylland) tog sin tid, ställde upp, mobiliserade, och vi var jäkligt starka och vann dem. Då blev det omvänt, ”kom med det, bara kom, bara kom, vi reder ut detta”.

MFF hade problem med både offensiva och defensiva fasta i början av året, men sedan Uwe Rösler tog över har laget gjort sju mål framåt och släppt in tre, exkluderat straffar och frisparkar som gått rätt i mål. 

- Det viktigaste har varit att vi inte har varit sårbara på defensiva. Det har blivit bättre.

Publicerad 2018-11-08 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå